HoofdnieuwsRegionaal

Coalitie FNP, GBA en PvdA in Achtkarspelen

BUITENPOST – FNP, GBA en PvdA gaan een coalitie vormen in de gemeenteraad van Achtkarspelen. Dat heeft formateur Theunis Piersma donderdagavond 24 april bekend gemaakt. De coalitiebesprekingen verkeren in een afrondende fase. 

Coalitieprogramma

Het coalitieprogramma is op hoofdlijnen zo goed als klaar en wordt op 15 mei aan de gemeenteraad gepresenteerd. Het coalitieprogramma geeft de richting aan voor de nieuwe coalitie voor de komende vier jaar. Het coalitieprogramma dient als basis voor het collegeprogramma.

 

Beoogd wethouders

De beoogd wethouders in het nieuwe college zijn Marten van der Veen (FNP), Max de Haan (GBA) en Gerda Postma (PvdA). BING (Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten) krijgt zo spoedig mogelijk opdracht om een persoonsgerichte integriteitstoets (screening) te verrichten bij de drie kandidaat wethouders. Deze screening is niet gericht op deskundigheid maar op integriteit en integriteitsrisico’s.

 

De beoogd wethouders worden in de gemeenteraadsvergadering van 15 mei benoemd. Dan wordt ook de portefeuilleverdeling bekend gemaakt. Jaap Braams (PvdA), Rinus Buising (GBA) en Wietske Poelman (FNP) worden op die dag geïnstalleerd in de gemeenteraad.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button