Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

College Achtkarspelen zet alle zeilen bij tijdens bezoek in Kootstertille

BUITENPOST – Dinsdag 20 juni bracht het college van Achtkarspelen een bezoek aan Kootstertille. Plaatselijk Belang had voor het bezoek een programma opgesteld, daarin was er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Kootstertille is een actief dorp, er waren deze middag echter twee zaken die in het overleg de boventoon voerden. De mogelijke komst van de biovergister op de Westkern en de toekomst van het leerlingenvervoer door Taxi Waaksma. Plaatselijk Belang maakt zich over beide punten grote zorgen. Zij vraagt het college te doen wat in hun vermogen ligt met betrekking tot beide dossiers.

Het bezoek werd afgesloten met een tocht op Skûtsje it Waldwiif. Dit was een cadeau van Stichting Wâldwiif aan Plaatselijk Belang en het College. Aan boord moest het college de mouwen opstropen en aan de slag. De samenwerking verliep uitstekend en het hele gezelschap kwam veilig maar vooral droog weer aan wal.

De burgemeester bedankte namens het college PB Kootstertille voor de hartelijke ontvangst. Ook werden schipper Tim Roosgerius, zijn vrouw, broer, maat en gastvrouw Anita Vellema bedankt voor de geweldige middag aan boord van het skûtsje.

Het bezoek is onderdeel van een toer die burgemeester en wethouders voor de zomer langs alle 11 dorpen in de gemeente leidt. Het college wil zichtbaar en benaderbaar zijn en in gesprek komen met inwoners en belangenorganisaties.

 

Foto onderschrift: Burgemeester Gerbrandy aan het roer tijdens de tocht op Skûtsje it Waldwiif

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button