HoofdnieuwsRegionaal

College Dantumadiel op pad voor NL Doet

DAMWÂLD – In het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet gingen wethouders Roelof Bos en Siepie Hylkema vrijdagochtend koffiedrinken en een praatje maken bij de dagopvang voor ouderen van Pasana in het gebouw van Nij Tjaerda. ‘s Middags liep wethouder Ronald Dijksterhuis van Dantumadiel mee met het project ‘Humaantjes’ van Humanitas.

Op het gemeentehuis werd wethouder Dijksterhuis bijgepraat over het project door projectcoördinator Cees Visser. Vervolgens vergezelde de wethouder vrijwilligster Meta van der Weij en haar maatje bij het bezoek aan de Bibliotheek in Dokkum. Het project ‘Humaantje’ heeft tot doel om ondersteuning te geven bij een leven met een lichte beperking. Deze ondersteuning kan bestaan uit het samen doen van gezellige dingen, een kop koffie drinken, fietsen, wandelen, winkelen of de bibliotheek bezoeken. Voorheen werd dit project uitgevoerd door MEE onder de naam ‘maatjesproject’. Sinds ongeveer een jaar wordt het project nu uitgevoerd door Humanitas.

Op 15 en 16 maart organiseert NL Doet voor de 9e keer NL Doet, de grootste vrijwilligersactie in Nederland. In heel Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Zo hebben ze zelf een leuke dag en helpen ze de organisatie. Voor meer informatie over Humanitas en het project ‘Humaantjes’, kijk op www.humanitas.nl

 

Foto: Nanne Nicolai

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button