Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

College Kollumerland c.a. bezoekt molen ‘Windlust’

BURUM – Op dinsdagochtend 3 december 2013 om half elf brengt het college van Kollumerland c.a. een bezoek aan de herbouw van de molen ‘Windlust’ in Burum. Na de brand besloten monumentenstichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland, dorpsbelang Burum en vrijwillige molenaars de molen te herbouwen. 

Zondagavond 8 april 2012 (Eerste Paasdag) brandde de beeldbepalende koren- en pelmolen ‘Windlust’ van Burum grotendeels af. De molen is eigendom van de monumentenstichting Erfgoed Kollumerland en Nieuwkruisland. Drie dagen na de brand is op een bijeenkomst, waarbij de monumentenstichting, dorpsbelang Burum en de vrijwillige molenaars aanwezig waren, besloten de molen te herbouwen.

Werkzaamheden

Op de bouwlocatie aan de Herestraat te Burum wordt hard gewerkt. Inmiddels is het achtkant van de molen gerecht, de stelling rondom de molen aangebracht en zijn de rietdekkers gestart met het rietdekken van de romp. In de werkplaats van de molenbouwer wordt gewerkt aan de kap en het binnenwerk van de molen.

Burum krijgt langzamerhand zijn karakteristieke uiterlijk weer terug.

Planning

Wanneer alles volgens planning verloopt kunnen de molenaars de molen ‘Windlust’ in de zomermaanden van 2014 weer laten draaien.

Volg de herbouw van de molen ‘Windlust’ in Burum via www.facebook.nl/WindlustBurum.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button