Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

College ontbijt met leerlingen CBS ’t Oegh uit Munnekezijl

KOLLUM – Op dinsdag 10 november 2015, ’s morgens om half negen, ontbijt het college van Kollumerland c.a. in het gemeentehuis in Kollum met leerlingen en leerkrachten van de CBS ’t Oegh uit Munnekezijl.

Dit wordt gedaan in het kader van ‘de week van Het Nationaal Schoolontbijt’.

De basisschoolleerlingen verzorgen het ontbijt. Het college betaalt hiervoor met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Donatie aan de LINDA.foundation

Dit jaar is de LINDA.foundation het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button