HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

College stelt raad voor om de kringloopwinkel Raderwerk in Kollum voort te zetten

KOLLUM – Het college van Kollumerland c.a. heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om per 1 januari 2017 het Kringloop- annex Recyclingbedrijf in Kollum, zoals dat onder leiding van WerkPro wordt geëxploiteerd voort te zetten. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport van het adviesbureau BAN personeelsdiensten.
Op donderdag 7 juli 2016 wordt er door de raad een definitief besluit genomen.

Doel
Met het exploiteren van het bedrijf had de gemeente drie doelen voor ogen:
1. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid bieden om werkervaring op te doen of hen in elk geval een goede dagbesteding.
2. Daarnaast zou het bedrijf een rol moeten gaan spelen in de duurzame verwerking van afval.
3. De leegloop in de Voorstraat van Kollum tegengaan.
De proef met het kringloopbedrijf, waarvoor de gemeente vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst aanging met WerkPro duurt tot 1 januari 2017.

Bevindingen
Burgemeester en wethouders willen graag verder met het kringloopbedrijf, want het blijkt een succesvol middel om uitkeringsgerechtigden te betrekken bij de samenleving, duurzame afvalverwerking en duurzaamheidsbewustzijn bij de burgers te bevorderen en ook de Voorstraat is mede dankzij de vestiging van het kringloopbedrijf weer een levendige winkelstraat geworden, waar het prettig toeven is voor het publiek.

Aanbeveling
Om de gemeenteraad de gelegenheid te bieden tot het maken van een zorgvuldige afweging heeft zij een externe deskundige gevraagd advies uit te brengen. Het rapport beveelt voortzetting van het kringloop- en recyclingbedrijf per 1 januari 2017 sterk aan, liefst in het intergemeentelijke samenwerkingsverband, dat de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. aangaan.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button