HoofdnieuwsRegionaal

College steunt plan werkgroep ‘Behoud zwembad de Kûpe’

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen stellen de gemeenteraad voor om het plan van werkgroep ‘Behoud zwembad de Kûpe Buitenpost’ te ondersteunen. De werkgroep, die onder andere bestaat uit Plaatselijk Belang en Zwem- en waterpoloclub PWC, wil het zwembad nog 5 jaar openhouden. Voor de lange termijn heeft de werkgroep plannen voor een nieuw zwembad.

Werkgroep ‘Behoud de Kûpe Buitenpost’ vraagt de gemeente een jaarlijkse subsidie van € 168.000 om het huidige zwembad nog 5 jaar open te kunnen houden. Dat is minder dan de helft van het subsidiebedrag dat de gemeente nu jaarlijks verstrekt voor het zwembad. Daarnaast wordt eenmalig € 200.000 gevraagd om een stichting op te starten.

Sportfondsen Achtkarspelen NV

Sportfondsen Achtkarspelen NV exploiteert momenteel nog zwembad de Kûpe. Zij hebben ook plannen bij de gemeente ingediend. Sportfondsen wil het bad nog 2,5 jaar openhouden op basis van de huidige exploitatievergoeding (€ 396.000). Voor de lange termijn heeft Sportfondsen meerdere varianten. De variant met een 25 meterbad kost de gemeente jaarlijks minimaal € 300.000.

Vanuit de gemeenschap

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om de plannen van werkgroep ‘Behoud de Kûpe Buitenpost’ te ondersteunen. De plannen zijn op de lange termijn niet alleen financieel gunstiger. B&w zijn met name enthousiast, omdat de plannen zijn gemaakt door betrokken partijen uit de lokale gemeenschap, die ook de uitvoering voor hun rekening willen nemen.

De gemeenteraad heeft in 2011 besloten om de bijdrage aan het huidige zwembad de Kûpe in Buitenpost te beëindigen. Het zwembad is sterk verouderd en de kosten voor onderhoud en exploitatie zijn niet meer op te brengen voor de gemeente. De raad wil graag een nieuw 25 meterbad in Buitenpost.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button