HoofdnieuwsRegionaalSport

College vraagt aandacht voor campagne tegen geweld

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen bezochten zaterdag 8 december voetbalclubs in de gemeente om aandacht te vragen voor de campagne ‘Hoe is ‘t mei de holle?’ Met de campagne willen de gemeenten in Noordoost Fryslân het aantal geweldsincidenten terugdringen.

Geweld is niet oké

‘Hoe is ‘t mei de holle?’ is de publiekscampagne van het project ‘Geweld is niet oké!’. Het project is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Achtkarspelen, Boarnsterhim, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel.

App voor smartphones

Om het onderwerp geweld bespreekbaar te maken, is er voor de campagne een app voor smartphones ontwikkeld. Burgemeester en wethouders hebben posters, flyers en onderzetters uitgedeeld met de boodschap ‘Geweld is niet oké!’ Op het campagnemateriaal wordt verwezen naar www.hoeistmeideholle.nl, waar de app te downloaden is.

VV Buitenpost

Burgemeester Piet Adema was zaterdagmiddag op bezoek bij vv Buitenpost. Bestuurslid Riemer Riemersma riep de leden op om eens goed in de spiegel te kijken en ‘op zoek te gaan op welke wijze je zelf een bijdrage kan leveren aan een sportief verenigingsleven’. Piet Adema keek terug op de tragische gebeurtenissen in Almere: ‘Laten we in deze zinloze daad, die de dood tot gevolg had, een aanleiding vinden om stil te staan en na te denken. Geweld is niet oké! Geweld is een zware vorm van criminaliteit die te vaak voorkomt. Vaak onder invloed van drugs en alcohol. Dat kunnen we niet accepteren.’

 

Geen amateurvoetbal

De KNVB heeft besloten om alle amateurvoetbalactiviteiten te laten vervallen in het weekend van 8 en 9 december. De clubs krijgen zo de kans om stil te staan bij de tragische gebeurtenissen in Almere vorig weekend, toen een grensrechter kwam te overlijden nadat hij was mishandeld op het voetbalveld.

 

 

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button