HoofdnieuwsRegionaal

College vraagt aandacht voor campagne tegen geweld

BUITENPOST – Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen bezoeken zaterdag 8 december een aantal voetbalclubs om aandacht te vragen voor de campagne ‘Hoe is ‘t mei de holle?’ Met de campagne willen de gemeenten in Noordoost Fryslân het aantal geweldsincidenten terugdringen.

De KNVB heeft besloten om alle amateurvoetbalactiviteiten te laten vervallen in het weekend van 8 en 9 december. De clubs krijgen zo de kans om stil te staan bij de tragische gebeurtenissen in Almere vorig weekend, toen een grensrechter kwam te overlijden nadat hij was mishandeld op het voetbalveld.

Hoe is ‘t mei de holle?

De collegeleden zullen tijdens hun bezoek aandacht vragen voor de campagne ‘Hoe is ‘t mei de holle?’. De campagne is onderdeel van het project ‘Geweld is niet oké!’, waarmee prioriteit wordt gegeven aan het terugdringen van het aantal geweldsdelicten in Noordoost Fryslân. Het project is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Achtkarspelen, Boarnsterhim, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel.

 

Campagnemateriaal

Om het onderwerp geweld bespreekbaar te maken, is er voor de campagne een app voor smartphones ontwikkeld. Burgemeester en wethouders zullen posters, flyers en onderzetters uitdelen met de boodschap ‘Geweld is niet oké!’ Op het campagnemateriaal wordt verwezen naar www.hoeistmeideholle.nl, waar de app te downloaden is.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button