HoofdnieuwsRegionaal

Controle Hondenbelasting gemeente Kollumerland

KOLLUM – De gemeente Kollumerland c.a. laat jaarlijks controles uitvoeren op hondenbezit in verband met de hondenbelasting. In opdracht van de gemeente gaan binnenkort controleurs van de firma Holland Ruiter op pad. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de controle op het bezit van honden.

Hond aangeven

Wanneer u als inwoner van de gemeente Kollumerland c.a. één of meerdere honden houdt, dan bent u verplicht deze hond(en) aan te geven. U kunt via de gemeentelijke website (www.kollumerland.nl) aangifte doen. Eventueel kunt u ook telefonisch een aangifteformulier aanvragen. Het afmelden van een hond moet schriftelijk gebeuren. Op basis van de afmeldingen worden nacontroles uitgevoerd.
Wanneer u al hondenbelasting betaalt, of hiervan inmiddels aangifte heeft gedaan, hoeft u niet opnieuw aangifte te doen. De aanslag hondenbelasting wordt op naam gesteld van diegene die ook de WOZ-beschikking en/of de aanslag gemeentelijke belastingen ontvangt.
Wat doet een controleur?

De controleur gaat huis aan huis om vragen te stellen over eventueel hondenbezit. De uitkomsten vergelijkt de controleur met de administratie van de gemeente. Blijkt dat een hond niet is aangegeven, dan laat de controleur een brief met aangifteformulier achter. Deze brief wordt persoonlijk overhandigd of in de brievenbus gedaan. De controleurs van Holland Ruiter hebben een legitimatiebewijs bij zich die op verzoek kan worden getoond.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button