HoofdnieuwsRegionaal

Coolkids Party “Raar maar waar” voorstelling langs verschillende basisscholen

KOLLUM – De komende weken staan veel basisscholen in het teken van de kinderboekenweek. Om het thema “Natuur, Wetenschap en Techniek” onder de aandacht te brengen heeft de Coolkids Party de voorstelling “RAAR MAAR WAAR” geschreven. Deze voorstelling reist op 8, 9, 15 en 16 oktober door Noordoost Friesland.

De primeur van de voorstelling was voor Obs Professor Casimirschool in Kollum. Al vroeg in de ochtend zaten de kinderen al klaar in het speellokaal waar de Coolkids Party op een interactieve wijze met ballonnen leuke proefjes werden gedaan. Bijvoorbeeld door geluid om te zetten in trillingen en deze de kinderen te voelen via de ballon. Ook werd er tijdens de voorstelling door van statisch elektriciteit een blikje aan het rollen gebracht. Naast de proefjes mochten een aantal liedjes van de Coolkids Party niet ontbreken. Begeleid op gitaar werden de liedjes “Raar maar waar”, “Lezen is een feest” en “Doe maar mee” gezongen. Het liedje is in de dagen vooraf veel gedraaid op school, en dat was goed te horen. Alle kinderen wisten dit liedje tijdens de voorstelling “Raar maar waar” goed mee te zingen.

Op 8 oktober was de voorstelling te zien op Obs Professor Casimirschool in Kollum, Op de Hoogte in Burum en op de Boustien in De Westereen. De komende weken is de Coolkids Party “RAAR MAAR WAAR” voorstelling nog te zien op De Wingerd in Damwoude, c.b.s. ‘ t Oegh in Munnekezijl, Bernewird te Bornwird, CBS De stapstien Kollumerzwaag, OBS De Mienskip in Buitenpost, Burgerschool in Dokkum, Opstreek in Ferwert en de Foeke Sjoerds Skoalle in Eastern Easternijtsjerk.

Bij deze voorstelling is een nieuw liedje gemaakt die de titel “Raar maar waar” heeft gekregen. Kinderen kunnen via de website (http://www.coolkidsparty.nl) oefenen op het liedje zodat tijdens de voorstelling het liedje luidkeels meegezongen kan worden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button