HoofdnieuwsRegionaal

Coronacrisis: horeca, sportclubs en scholen dicht

KOLLUM – Tijdens de persconferentie zondagmiddag hebben Minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) en minister Arie Slob (onderwijs)  namens het kabinet bekendgemaakt dat vanaf maandag 16 maart t/m 6 april  alle scholen en Kinderopvangcentra’s dicht gaan. Ook de horeca moeten hun deuren sluiten,

Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland sluiten zondag vanaf 18.00 uur  de deuren en blijven tot en met 6 april gesloten.
Voor sportclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops geldt hetzelfde.
De minister vroeg alle Nederlanders om gepaste afstand van elkaar te bewaren”, een gepaste afstand is hierbij anderhalve meter.
Daarnaast zijn de bestaande, al eerder ingevoerde maatregelen een week verlengd. Alle corona-maatregelen in Nederland gelden nu tot en met 6 april: dus voor de komende drie weken.

Er komen nog meer maatregelen’

“Dit zijn niet de laatste maatregelen die in Nederland worden genomen”, zegt Bruins, minister van Volksgezondheid. “De ontwikkelingen volgen zich snel op. We nemen steeds op basis van advies van experts maatregelen. Welke dat zijn voor de komende dagen, daar kan ik niet op vooruitlopen. Maar dat er vervolgmaatregelen komen, is wel aan de orde.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button