Regionaal

Coronasneltest nu ook in Buitenpost

BUITENPOST – Sinds vorige week kunt u nu ook voor een Corona sneltest terecht in Buitenpost. De locatie aan de Vaart is tijdelijk. “We hopen dat de testlocatie niet lang nodig is. Dit hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus” aldus Allert Pol, die een ruimte aan de zijkant van zijn fysiotherapie praktijk/ sportschool beschikbaar stelt.

Wanneer men vermoedt dat men in aanraking is gekomen met het coronavirus, zonder klachten of met milde symptomen kunt u getest worden. Er wordt gebruik gemaakt van de Abbott sneltest, deze test is door de Nederlandse overheid goedgekeurd.

Daarnaast wordt er gewerkt door de GGD opgeleide COVID-zorgprofessionals en een geregistreerde arts. Daarmee wordt er voldaan aan de door Inspectie van de Gezondheid & Jeugd en GGD-RIVM gestelde eisen.

De testlocatie is zo ingericht dat het besmettingsgevaar minimaal is. Wel blijft het belangrijk voor iedereen in en rondom de testlocatie om de algemene richtlijnen te volgen, zoals het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar en het dragen van een mondkapje.

De Corona sneltest wordt afgenomen met een neusswab, deze test toont aan of er antigenen in uw neusslijm aanwezig is. De uitslag is binnen 20 minuten beschikbaar. Iedereen, zoals ondernemers die hun personeel snel willen laten testen, ZZP’ers, particulieren of jongeren kunnen 7 dagen in de week terecht voor een directe test van 60 euro.

Via de website van www.coronasneltest.frl kan er een afspraak gemaakt worden voor een sneltest.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button