HoofdnieuwsRegionaal

CU pleit voor doorgaande spoorverbinding met Duitsland

LEEUWARDEN/ BUITENPOST – De treinen vanuit Leeuwarden zouden direct kunnen doorrijden naar Leer en Bremen. Daarvoor zijn spooraanpassingen nodig op het station in Groningen. Aangezien het station in Groningen toch ingrijpend op de schop gaat, is dit het moment om de juiste aanpassingen te doen. De ChristenUnie stelt hierover vragen aan Gedeputeerde Staten

Vanuit Groningen onderhoudt Arriva een dienstregeling met het Duitse Leer onder de naam Wiederline. Door met het project Extra Spoor Groningen Leeuwarden aan te haken bij deze Wiederline zou de trein vanuit Leeuwarden kunnen vertrekken. Er wordt dan een stop gemaakt in Groningen. “Dit zou een grote opsteker zijn voor de bereikbaarheid van Duitsland vanuit Leeuwarden en misschien wel Harlingen. We vragen dan ook aan de gedeputeerde om zich hiervoor in te zetten”, zegt Anja Haga, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

De ChristenUnie vindt het jammer dat de treinverbinding vanuit Leeuwarden in Groningen eindigt. “Daardoor is het voor elke reiziger uit Leeuwarden nodig om in Groningen over te stappen. Dat geeft extra rompslomp en maakt het treinreizen minder  aantrekkelijk”.

De ChristenUnie vraagt verder om opheldering over het feit dat Fryslân het voor onmogelijk houdt dat Arriva treinen gebruik maken van over het hoofdrailnet. Daarvoor werd een voorstel om de stoptrein vanuit Groningen door te trekken naar station werpsterhoek bij voorbaat als kansloos bestempeld. In Groningen rijden treinen van Arriva echter wel over het hoofdrailnet. De ChristenUnie wil graag weten hoe dat kan.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button