HoofdnieuwsRegionaal

Cultuurweek CSG Lauwers College Buitenpost volop in voorbereiding

BUITENPOST – Op dit moment wordt op het Lauwers College in Buitenpost met ontzettend veel trots en enthousiasme gewerkt aan de laatste voorbereidingen van de Cultuurweek 2019. Het belooft een geweldige week te worden met een grote variatie aan activiteiten, zowel binnen als buiten de school. In de informatiegids staat informatie over meer dan honderd activiteiten en workshops. De leerlingen hebben keuzes kunnen maken en de definitieve indeling kan worden vastgesteld.

Unieke samenwerking Omrop Fryslân en het Lauwers College

Omrop Fryslân zal op donderdag 4 juli live radio (92.2 FM) en televisie gaan verzorgen vanuit de zitkuil in de school. Femke de Walle en Margaretha Bijleveld komen samen met een compleet team naar de scholengemeenschap om daar op locatie ‘De middei fan Fryslân’ te presenteren. Het radioprogramma zal dit keer worden uitgezonden vanuit de school in plaats van de gebruikelijke studio in Leeuwarden en het biedt leerlingen de kans om aspecten van de cultuurweek te presenteren en mee te werken aan de radio-uitzending, die tevens tegelijkertijd wordt uitgezonden op de televisie.

In het begin van de cultuurweek zullen Femke de Walle en Margaretha Bijleveld een workshop verzorgen waarin o.a. opdrachten worden gegeven om items te maken voor de uitzending. Een prachtige uitdaging voor de leerlingen. De belangstelling om hier aan mee te doen is ronduit overweldigend.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button