HoofdnieuwsRegionaal

‘Dag van de Mantelzorg’ voor DDFK-gemeenten in Dokkum

DOKKUM – Zaterdag 10 november jl. werd de ‘Dag van de Mantelzorg’ georganiseerd door welzijnsorganisaties Het Bolwerk en Timpaan Welzijn voor alle mantelzorgers uit de DDFK gemeenten. Er werd een gevarieerd  middag- en avondprogramma  geboden met als doel ontspanning, muziek, herkenning, onderling contact en ervaringen uitwisselen. De mantelzorgers uit deze gemeenten werden vanaf 16.00 uur verwelkomt in ‘De Ijsherberg’ in Dokkum.

Sjoerd Steegstra was dagvoorzitter, zanger en als ex-jonge mantelzorger is hij ervaringsdeskundige geworden. Op een vlotte manier reeg en zong hij de middag aan elkaar, voorzien van persoonlijke anekdotes en gevoelige liedjes.

Mantelzorger worden overkomt je, het komt plotseling op je pad. Iedereen kan mantelzorger zijn volwassenen, maar ook kinderen en jongeren. Mantelzorger zijn geeft extra verantwoordelijkheden, het heeft daardoor enorm veel invloed op je dagelijkse leven.

Wethouders Paul Maasbommel (Kollumerland c.a.)en  Kees Wielstra (Dantumadiel)  spraken eveneens hun grote waardering uit voor alle aanwezigen. Voor de gemeenten is het belangrijk dat mantelzorgers zich aanmelden, zodat de gemeenten  een beeld krijgen van het aantal mantelzorgers en waar men tegenaanloopt.

Na deze het middag gedeelte vertrok het gezelschap naar restaurant ‘Kota Radja’ voor een gezamenlijk diner. Veel mantelzorgers spraken hun waardering uit voor de organisatie van deze dag.  Al met al was het een zeer geslaagde dag!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button