RegionaalSport

Dames van Rhythmgirls Europees Kampioen twirl

EINDHOVEN – Vanaf vorig jaar zomer zijn 7 dames van de Rhythmgirls uit Dokkum mee gaan trainen bij twirlvereniging Evolution uit Veenendaal. Ook van andere verenigingen kwamen er meiden bij en zo ontstond een largeteam van maar liefst 54 dames. De dames van Rhythmgirls hebben heel wat trainingsuurtjes in Utrecht, Almere, Alkmaar, Eindhoven en thuis doorgebracht.

Het thema van de show was “Passion”. Al deze dames hebben namelijk dezelfde passie voor de twirlsport en hoe mooi is dat dan om op deze manier samen te werken. Op het NK twirl van afgelopen januari werd deze groep Nederlands Kampioen en daarmee verdienden ze deelname aan het EK!

Deze Europese Kampioenschappen werden afgelopen week, van woensdag tot zondag, gehouden in het topsportcentrum van Eindhoven. Wat was het een prachtige week om zo te kunnen genieten van de twirlsport op internationaal niveau. Op zondag stonden de optredens van de largeteams gepland. De teams van Noorwegen, Frankrijk, Croatie en Nederland streden om de hoogste eer. Het was erg spannend maar uiteindelijk werd Nederland uitgeroepen tot EUROPEES KAMPIOEN.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button