HoofdnieuwsRegionaal

Dansers Switte Buitenpost geven wervelende show in MartiniPlaza Groningen

GRONINGEN – Afgelopen vrijdag schitterden de dansers van Bewegingscentrum Switte uit Buitenpost op het grote podium van MartiniPlaza in Groningen tijdens de jaarlijkse SDM-eindshow. De wervelende show, bezocht door meer dan 1000 bezoekers, had de toepasselijke naam “LEEF” en ging over alle grote en kleine kwesties uit het leven. Naast de recreatie-teams, traden ook de selectieteams en demoteams op.

De danslessen bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost worden al enige jaren verzorgd door sport-en dansschool SDM uit Siegerswoude. SDM heeft op twaalf verschillende leslocaties in Noord-Nederland ruim 950 leden onder haar hoede, waaronder bij Bewegingscentrum Switte en staat voor professioneel dansonderwijs. De dansers kunnen op recreatief niveau dansen, maar ook op selectie- en demo-niveau. Onlangs behaalde  het demo-team PressPlay de 3e plaats op het EK 2014. In augustus reist dit team zelfs af naar Glasgow om deel te nemen aan de Wereld Kampioenschappen. Hiervoor worden ieder jaar audities gehouden.

Naast de reguliere lessen organiseert SDM voor alle dansers jaarlijks een benefietshow, een grote wedstrijd (waar meer dan 150 teams uit Noord-Nederland aan deelnemen) én een eindshow. Deze eindshow werd de afgelopen jaren in de Lawei opgevoerd, maar gezien de verbouwing die daar gaande was werd de eindshow dit jaar in de MartiniPlaza in Groningen opgevoerd.

Na de zomervakantie gaan de SDM- danslessen bij Bewegingscentrum Switte weer van start. En ook in 2015 zullen alle dansers het seizoen weer afsluiten met een fantastische eindshow, dan waarschijnlijk weer op het grote podium in de Lawei in Drachten. Voor meer informatie hierover kunt terecht op www.switte.nl

Foto’s Gert Meijer tegekkefoto.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button