HoofdnieuwsRegionaal

Dansschool Salsa Romos feestelijk van start op nieuwe locatie

BUITENPOST – In dansschool Swingsensation kon iedereen zaterdagavond kennismaken met Salsa dansen. Na een kleine demonstratie was het meteen de beurt aan de bezoekers om in beweging te komen. Er werden drie verschillende workshopvormen gedanst o.a. de , de Merengue, Salsa en Bachata. De sfeer was in de eerste plaats afgestemd op gezelligheid en ontspanning maar ook werd  er menig zweetdruppeltje weggeveegd naarmate de avond vorderde,  naast de workshops was er ook voldoende  om vrij te dansen.

Dansschool Salsa Romos is deze avond feestelijk van start gegaan aan de Einstein 3A in Buitenpost in hetzelfde pand als dansschool Swingsensation, deze Salsa dansschool uit Grijpskerk heeft een grote reputatie opgebouwd in Noord-Nederland. Dit kwam o.a. tot uitdrukking in de ondernemersprijs die ze uitgereikt kregen in 2012. Mostafa Roya en Robin Schuttel openden drie jaar geleden een Salsa dansschool in Grijpskerk. De dansschool wil door het aanbieden van cursussen in Buitenpost proberen deze regio ook enthousiast te maken voor de Salsa. De dansschool zit nu niet meer in Grijpskerk.

Salsa is een van oorsprong Cubaanse muziek-/dansstijl die geïntroduceerd werd in een populair radioprogramma, welke gesponsord werd door een fabrikant van pikante tomatensaus. De naam sluit goed aan bij de sensuele dans, pikanter dan de meeste andere Latijns-Amerikaanse dansen. De dans kent veel variaties in figuren en kenmerkt zich door een grote dynamiek en veel wervelende draaien. Naast het dansen in paren kan er ook als groep gedanst worden (Rueda de Casino) De leider van de Rueda geeft met commando’s steeds een volgend figuur aan, hierbij wordt er regelmatig van danspartner gewisseld. Naast de Salsa is er tijdens de lessen ook aandacht voor andere dansen zoals bv. de Merengue en Bachata. Door de combinatie van enthousiasme, ervaring, flexibiliteit in tempo blijkt het steeds mogelijk om de cursisten na een aarzelend begin snel vertrouwd te maken met de dans en vol overgave op de dans te laten storten.

Vanaf 9 april starten de lessen in Buitenpost en is het mogelijk om op twee niveaus les te nemen. De groep beginners start om 20.00 uur en de gevorderden om 21.00 uur. De eerste aanmeldingen zijn al binnen dus beloofd het een geweldige cursus te worden in een prachtige zaal! Tot ziens bij Swingsensation Buitenpost Einstein 3A .

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button