Regionaal

Dantumadiel verwijdert overbodige fietspaaltjes

DAMWALD – De gemeente Dantumadiel verwijdert de komende tijd een groot aantal fietspaaltjes in de gemeente. Dit voorkomt kleine ongevallen van (brom-) fietsers in het verkeer. Alleen waar het echt nodig is, blijven de paaltjes in het fietspad staan.

Nadelen fietspaaltjes
In het verleden zijn veel palen in fietspaden geplaatst. Dit gebeurde bijvoorbeeld om te voorkomen dat auto’s over fietspaden zouden rijden. Wethouder Roelof Bos is blij met de actie: ‘Tegenwoordig is er meer oog voor de nadelen, zoals mogelijke ongevallen door een botsing met een paal. De laatste jaren is er een stijging van dit soort ongevallen. Daarom willen we er iets aan doen.’

Zo min mogelijk paaltjes
Voordat we nu een paal bij een fietspad plaatsen, kijken we extra kritisch naar de noodzaak of naar andere opties om de verkeersveiligheid te vergroten. Uitgangspunt is dat we zo min mogelijk fietspalen plaatsen. Voor bijzondere verkeerssituaties geldt een uitzondering. Bijvoorbeeld als aantoonbaar veel auto’s van fietspaden gebruik maken of ter voorkoming van schade aan fietsbruggen.

Vragen of tips?
Heeft u vragen of tips over het verwijderen van de fietspaaltjes in de gemeente? Stuur dan een e-mail naar [email protected], bel naar 14 0511 of stuur een WhatsApp naar 06 12 08 30 46.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button