Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Dantumadiel zet zich in voor Serious Request!

DAMWÂLD – Van maandag 9 t/m vrijdag 13 december gaan de kachels van het gemeentehuis in Damwâld uit en werken de ambtenaren in de kou om zo stookkosten te besparen. Ambtenaren aan het werk met de mutsen op en handschoenen aan, dat zal het toonbeeld zijn in het gemeentehuis deze week. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om de medewerkers warm te houden en zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request.

Braderie

Woensdag 11 december vanaf 13.00 uur is de braderie! Deze is voor medewerkers en inwoners van de gemeente. Iedereen is van harte uitgenodigd in het gemeentehuis van Dantumadiel. Op de braderie kan ieder professionele foto’s laten maken en mooie spullen kopen. Ook het College staat met een kraampje op de braderie…

Voor kinderen is er tevens van alles te doen; zij kunnen spelletjes doen, mooie prijzen winnen en er is een kleurplaatwedstrijd! Deze kleurplaat ligt bij de balie van het gemeentehuis.

 

Blijf op de hoogte van alle activiteiten in het gemeentehuis deze week via de website www.dantumadiel.eu en de sociale media twitter en facebook van de gemeente.

3 FM voor Serious Request

3FM focust zich tijdens Serious Request 2013 in Leeuwarden op 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven door diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. De drie DJ’s die van 18 t/m 24 december het Glazen Huis in Leeuwarden gaan er in die week alles aan doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button