HoofdnieuwsRegionaal

De Bibliotheek bruist tijdens de Nationale Voorleesdagen 2014

KOLLUM – Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari bezoeken peuters van heel Noordoost Fryslân de bibliotheek of krijgen de peuterspeelzalen bezoek van de Bibliotheek. Zelfs ver na afloop van de Voorleesdagen doen er nog groepen van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven mee aan dit voorleesfeest. In totaal zijn het er wel 70. Er wordt dan voorgelezen uit het ‘Prentenboek van het Jaar’ Krrrr….okodil van Catherine Rayner

Het is heel rustig op de oevers van de rivier. Iedereen geniet van de zon. Totdat … O-oh!

Daar komt … KRRRR… OKODIL! Hij spettert en spattert en de modder vliegt alle kanten op.

Dit verhaal vormt een leuke aanleiding vormt voor een vrolijk voorleesfeest in de bieb of op de peuterspeelzaal. Naast het voorlezen vallen er allerlei andere leuke dingen te beleven voor de peuters. Kinderen (van nul tot zes jaar) krijgen als ze lid worden gratis een popje van Krokodil cadeau.

Ook is er gedacht aan voorlezen in het Fries. Het Tomke uitdeelboekje is tijdens deze periode gratis in de bibliotheken te krijgen. Het boekje heeft als titel ‘Tomke is weg’. In het boekje staat een voorleesverhaaltje, een opzegliedje en een spelletje. En natuurlijk hele mooie plaatjes van Tomke. Het boekje is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 4 jaar.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Recent onderzoek toont het belang van voorlezen aan jonge kinderen voor hun latere schoolcarrière. De Bibliotheek ondersteunt ouders graag bij het voorlezen, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. Ook na de Nationale Voorleesdagen!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button