HoofdnieuwsRegionaal

De drie Lytse Salomons voor Salomon-Het Kollumer Oproer zijn bekend

DE WESTEREEN – In het Badhûs in De Westereen werden zondagmiddag de audities van de ‘lytse Salomon’ gehouden. Voor deze rol van ‘lytse Salomon’ hadden zich negentien jongens aangemeld. Drie jongens zullen de rol afwisselend gaan spelen in het spektakelstuk Salomon Het Kollumer Oproer. Eén voor één moesten de jongens onder begeleiding van Peter van der Ploeg op gitaar het lied van Ciske de Rat zingen.

De kandidaten werden welkom geheten door Syb van der Ploeg, die in de voorstelling de hoofdrol van Salomon Levy speelt. Daarna kregen de aanwezigen uitleg  van Erie Dam over “Salomon Het Kollumer Oproer” en “Salomon Levy” in het bijzonder. Ook had Erie Dam nog een kleine verrassing voor de afvallers, zij mogen meedoen als figurant.

Daarna zong Syb van der Ploeg onder begeleiding van Peter van der Ploeg op gitaar, twee nummer waarvan één ook te horen zal zijn tijdens  muziektheater-voorstelling Salomon.

Daarna was het de beurt aan de negentien jongens, zij moesten het refrein zingen van het lied Ciske de Rat. Voor de organisatie was het nog een hele klus maar uiteindelijk zijn Bryan v/d Meulen uit Kollum, Ger Jan Keizer uit Eastermar en Roman Vis uit Rijperkerk zijn de gelukkigen,  zij spelen de Lytse Salomon. Na afloop van de middag was er een Meet & Greet met Syb v/d Ploeg.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button