HoofdnieuwsRegionaal

De Eker, basisschool uit Anjum voor herfstwandeling naar Veenkloosterbos

VEENKLOOSTER – Op dinsdagmiddag 9 oktober beleefden de kinderen van groep 6 van basisschool De Eker uit Anjum een prachtige herfstexcursie in het Veenkloosterbos bij Vogelsanghstate. De excursie werd geleid door Olga Baggelaar van NME-Centrum De Klyster.

Het was een prachtige middag. Door het natte weer van de afgelopen weken waren er veel paddenstoelen uit de grond gekomen. Vooral de Russula, de Aardappelbovist en veel bijzonder stuifzwammen waren aanwezig. De kinderen bekeken de paddenstoelen enthousiast met spiegeltjes en vergrootglazen. Gids Olga liet de kinderen het verschil zien, tussen plaatjes- en buisjeszwammen. Met behulp van een zoekkaart zochten de kinderen de namen bij verschillende paddenstoelen in het bos.

Onderweg werden de damherten gevoerd met eikeltjes, werd een bezoek gebracht aan het geheimzinnige huisje van de Heremiet en aan de ijskelder waarin vleermuizen wonen.

Tijdens de excursie kwamen de kinderen veel kikkers tegen die een overwinteringplekje zochten tussen de gevallen bladeren. Onderweg werden zoveel mogelijk bladeren takken en beukennootjes verzameld voor de herfsttafel op school. De klystergids legde de kinderen uit waarom in de herfst de bladeren van de bomen vallen en waardoor de bladeren verkleuren.

De kinderen van De Eker hebben enorm genoten van het banjeren door de bladeren en het bekijken van de paddenstoelen. Aan het einde van de excursie vroeg klystergids wat de kinderen het mooiste hadden gevonden. Het allermooiste vonden ze de kikkers, het rennen van de heuvel van de ijskelder, de paddenstoelen en de dam herten.

De komende vijf weken gaan meerdere basisschoolleerlingen uit de klysterregio samen met Olga Baggelaar naar het Veenkloosterbos.

De herfstexcursie wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de eigenaresse van Fogelsanghstate en het Veenkloosterbos, barones K.L. van Harinxma thoe Slooten

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button