Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

De heer Van Wieren uit Buitenpost winnaar maatwerkadvies woning

BUITENPOST – De heer Van Wieren uit Buitenpost heeft een maatwerkadvies ter waarde van € 350 gewonnen om zijn woning energiezuiniger te maken. Wethouder Jan Lammers overhandigde dinsdag 29 mei de prijs. Energieadviseur Frans Veenboer uit Surhuisterveen was aanwezig om uitleg te geven en een afspraak te maken om de woning te inspecteren op verbeterpunten.

Prijsvraag energieverbruik

De gemeente Achtkarspelen was op zaterdag 20 april vertegenwoordigd op de lifestylefair Oars in Burgum, met een kraam over natuur- milieu en duurzaamheid. De gemeentelijke actie ‘Duorsum Dwaande mei wenjen’ werd gepromoot met o.a. een prijsvraag over energieverbruik. Voor de prijsvraag moesten drie vragen over gasverbruik worden beantwoord en één over het woninglabel. Alle deelnemers ontvingen een wasdroger op windenergie; een ouderwetse waslijn. De heer Van Wieren was de enige deelnemer die alle antwoorden goed had.

Woningen energiezuiniger maken

‘Duorsum Dwaande mei wenjen’ steekt in op het energiezuiniger maken van particuliere woningen. Een goed geïsoleerde woning wordt comfortabeler en stijgt in waarde, terwijl de woonlasten dalen. Dat is prettig voor uzelf, maar ook voor het milieu. Om inzicht te krijgen in de maatregelen die hiervoor nodig zijn stimuleert de gemeente het maken van een maatwerk- of energieadvies. De woning krijgt een energielabel en een uitgebreid adviesrapport.

De actie ‘Duorsum Dwaande mei wenjen’ bestaat uit een voorlichtingsronde in de dorpen en een aantal maatregelen om energiezuinig verbouwen te bevorderen, zoals een subsidie op labelverbetering, een samenwerkingskrant en een duurzaamheidslening.

Meer informatie over deze actie is te vinden op www.duorsumdwaande.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button