EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

De Kollumer Kat Kuier zaterdag 27 april 2013

KOLLUM – Voor de derde keer in successie organiseert de Stichting APK de Kollumer Kat Kuier die op zaterdag 27 april aanstaande plaatsvindt als onderdeel van welbekende Kollumer Katdagen. De Katdagen zijn vanaf donderdag 25 april t/m Koninginnendag 30 april.

Het is de organisatie opnieuw gelukt een leuke route te vinden die voor de kuieraar veel te bieden heeft. Niet alleen aan het mooi natuurschoon wat Kollumerland en de naast gelegen gemeenten te bieden hebben, maar ook de divedaasje die ook dit jaar weer op de route te vinden is. Naast de divedaasje die door de organisatie langs de route staat, kan het natuurlijk zo zijn dat er  mensen zijn die denken, ik wil die wandelaars ook laten genieten van mijn muzikale talent of acrobatische kunsten,laat het ons weten op onderstaande website en je bent van harte welkom.

Dit jaar is de 25 kilometer verlengd naar 30 kilometer. Uiteraard is de mogelijkheid aanwezig dit jaar weer voor de 15 kilometer te kiezen. Viel het vorig jaar zwaar door het slechte weer, dit jaar gaan we voor mooi weer en een fantastische kuierdag. Tijdens de Kuier zal een appeltje voor de dorst worden uitgedeeld aan de wandelaars, Dit stukje puur fruit en gezondheid wordt de wandelaar aangeboden door de groente en fruitwinkel in Kollum Hummel AGF. De ambitie van de organisatie is dat de Kollumer Kat Kuier bij iedere wandelaar jaarlijks op zijn of haar kuieragenda wordt gezet met een  gevoel dat gezelligheid en vriendschap oproept.

De voorinschrijving voor deze mooie kuier is gesloten,  inschrijven op de dag, 27 april aanstaande, zelf kan uiteraard nog wel. Let wel, de inschrijving en start voor de 30 km is tot uiterlijk10:00 uur, voor de 15 km is dat 11:00 uur. Daarna kan er dus niet meer gestart worden. Wil je op de hoogte blijven van de verdere vorderingen van deze schitterende kuier en van de overige activiteiten in de Kollumer Katdagen,  ga dan naar de website van APK, www.kollumerkat.nl .

Graag zien we jullie op 27 april aanstaande in Kollum, bij de feesttent op het Maartensplein voor de start van de Kuier, want

“Plezier en gezelligheid, maakt de kuier een kleinigheid”

Enkele tips voor wandeltochten:

 • Begin langzaam
  Wanneer u start met een wandeltocht begin dan langzaam zodat uw spieren rustig warm kunnen worden, wanneer uw spieren warm zijn geworden verhoogt u uw tempo.
 • Negeer druk van medelopers
  Met een groep lopen is erg gezellig, maar een ieder heeft een eigen tempo. Indien de groep in een te hoog tempo loopt, laat u zich dan niet verleiden om hierin mee te gaan. Loopt u een te hoog tempo, dan zult u na enkele kilometers merken dat het lopen minder gaat.
 • Zoek een innerlijk ritme
  Wanneer u alleen wandelt, laat dan uw gedachten lekker gaan. Het denken aan muziek kan een prettig ritme geven tijdens het wandelen.
 • Loop zonder horloge
  Het dragen van een horloge kan druk veroorzaken om de wandeltocht binnen een bepaalde tijd te voldoen. Dit kan uw wandelritme negatief beïnvloeden.
 • Loop met iemand samen
  Tochten lopen met een collega-wandelaar (die hetzelfde wandeltempo prettig vindt) kan erg gezellig zijn. Hierdoor wandelt u meer ontspannen.
 • Eet voldoende
  Wanneer u intensiever gaat wandelen is het belangrijk dat u voldoende eet. Vaak, veelal door vrouwen, wordt er te weinig gegeten. Het is belangrijk om over voldoende ‘brandstof’ te beschikken wilt u de tocht op een prettige manier uitlopen. Tijdens de tocht een energierijk tussendoortje eten geeft weer extra energie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button