HoofdnieuwsRegionaal

De Kruidhof opent een “bij”zonder seizoen

BUITENPOST – Op zaterdag 2 april 2016 gaan Botanische Tuin De Kruidhof en het IJstijdenmuseum  in Buitenpost weer open voor het publiek. De Felt Beehive, een koepelkas in de vorm van een bijenkorf, staat in de Heemtuin symbool voor biodiversiteit en zal in de aanloop naar 2018 het boegbeeld worden voor het Culturele Hoofdstad project Silence of the Bees.

De agenda van 2016 bruist van de activiteiten rondom bijen met als hoogtepunt de open imkerijdag op 9 juli die nog meer dan andere jaren in het teken staat van bijen en biodiversiteit. Op 6,7 en 8 juli zijn er in de beehive al verschillende workshops met natuurlijke materialen en op 9 juli worden de resultaten gepresenteerd aan het publiek. Op 9 juli zelf is er een markt met bijenproducten en rondleidingen naar de bijenstal. Verder organiseert De Kruidhof nog veel meer workshops waaronder schilderen met bijenwas.

BIJdrage voor de bijen
De Beehive wordt de plek waar tot en met 2018 allerlei workshops, concertjes en bijeenkomsten plaatsvinden. Om geld bij elkaar te krijgen voor het project kan de beehive worden gehuurd door geïnteresseerden voor allerlei doeleinden. Er geldt een minimale bijdrage, maar gebruikers worden gestimuleerd om te geven wat het hen waard is.

Silence of the bees
In de aanloop naar Culturele Hoofdstad 2018 bereidt De Kruidhof zich voor om een kenniscentrum voor de bijen te worden en daarnaast culturele activiteiten rondom bijen te organiseren voor haar publiek. Het beleven van de natuur, staat daarbij centraal. Het bidbookproject waaraan De Kruidhof deelneemt in 2018 heet Silence of the Bees en focust zich op de ontwikkeling van bewustwording en stimulatie van processen voor het belang van bijen binnen de voedselproductie. Naast ontwikkeling van bewustwording initieert Silence of the Bees ook samenwerkingen tussen wetenschap en kunst en wordt de bij met haar sociale organisatie ingezet als metafoor voor menselijk handelen, relaties en creatieve processen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button