De Lauwers doet zichzelf te kort tegen Harkema Opeinde

HARKEMA – Na zes overwinning op rij lukt het de blauw/witte brigade niet om afgelopen zaterdag de punten in eigen huis te houden. Harkema Opeinde, met in de hoofdrol Hilbrand Benedictus, nam de punten mee naar Harkema.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineert De Lauwers, dit ging gepaard met prima combinatievoetbal en veel druk op de defensie van Harkema Opeinde. Dit resulteerde dan ook in de vroege 1-0 door Jacob Grijpma. Na de deze goal was de Lauwers een aantal keer gevaarlijk vanuit standaardsituaties dit leverde echter niet de gewenste 2-0 op. Wel was duidelijk uit het spelbeeld af te leiden dat de 2-0 niet lang meer op zich kon laten wachten aangezien de Harrekieter goalie het meest in balbezit was bij de gasten. De verdiende verdubbeling van de score kwam voor uit een mooie aanval over meerdere schijven waarbij Jacob Grijpma het eindstation was; 2-0. Na deze goal leek het er op dat de Lauwers de voorsprong in rap tempo ging uitbreiden, er werden alleen een drietal 100% kansen gemist. En als je zelf niet scoort….. dan doet de tegenstander dat wel. Hilbrand Benedictus schiet van dichtbij hard binnen; 2-1. Gelukkig voor de Lauwers rondt Martijn Fokkema na een mooie solo de bal beheerst af en gaat de ploeg toch met een comfortabele stand rusten.

Na rust hetzelfde spelbeeld, al moet gezegd worden dat de Lauwers slordiger is in de passing.  Er worden niet meer zoveel kansen gecreëerd als in de eerst helft. Het is Harkema wat terugkomt in de wedstrijd. Hilbrand Benedictus laat zien een echte goaltjesdief te zijn door zijn tweede kans van de middag te verzilveren; 3-2. Na deze goal probeert de Lauwers het wel maar mist men de scherpte om de voorsprong uit te breiden. Sietse Jager en Gerard Dam worden in de ploeg gebracht om wat nieuwe spirit toe te voegen aan de wedstrijd.  Dit lukt niet geheel want het is wederom Benedictus die de defensie van de Lauwers zijn hielen laat zien en zodoende de stand gelijkt trekt; 3-3. Na deze goal zijn er nog wat corners voor de Lauwers welke niet echt gevaarlijk worden.  Het slotakkoord is wederom voor de Harrekieten en u raadt het al het is wederom Benedictus die zijn klasse toont door zijn vierde van de middag te maken; 3-4. Al met al had de Lauwers het in de eerste helft al moeten beslissen, na de rust werd er zeer pover gespeeld en dit strafte Harkema voortreffelijk af door alle kansen om te zetten in goals.

Vanaf dinsdag gaat het vizier op de nacompetitie. Inmiddels is duidelijk dat we zaterdag 25 mei eerst een thuiswedstrijd spelen tegen Hoogeveen, SVBO of Waskemeer.  WE GAAN ERVOOR!!!!