De Lauwers onderweg naar periodetitel

NIJBEETS – De Lauwers deed afgelopen zaterdag goede zaken in de strijd om een periodetitel. In Nij Beets werd concurrent Blue Boys op een 1-3 nederlaag getrakteerd. Op dit resultaat viel niets af te dingen.

Op een zeer hobbelig veld was combinatievoetbal praktisch onmogelijk. De Lauwers begon sterk aan de wedstrijd en zette Blue Boys gelijk onder druk. Dit resulteerde in de vroege 0-1 van de man in vorm, Sietse Jager, hij werd vanaf de flank bediend door Wouter Broers. Na de snelle 0-1 ging de Lauwers  op zoek naar meer. De ploeg bleef vooruit voetballen en kwam zodoende in de 17de minuut op een 0-2 voorsprong, het was Gerard Dam die van dichtbij de 0-2 aantekende. Na de 0-2 zakte de Lauwers weg, ballen werden veelvuldig ingeleverd bij de tegenstander en men zakte terug op eigen helft. Dit resulteerde niet in grote kansen voor de thuisclub totdat Willem Wietse Kooi snel een vrije nam en zodoende de spit van Blue Boys Sander Hoekstra  in ideale scoringspositie bracht, 1-2. Na deze goal golfde het spel op en neer. Vlak voor het rustsignaal een goede aanval van de thuisploeg , op randje buitenspel,  was het Hoekstra die  vrij kon doorlopen naar De Lauwers doelman Marcel Kempenaar. Marcel verrichtte een geweldige redding en voorkwam hiermee de gelijkmaker. Hierdoor was de ruststand  1-2.

Na de rust werd het voetbal er niet beter op. Beide ploegen streden voor elke meter, hierbij moest scheidsrechter Vogelzang een aantal malen handelend optreden door onder meer een gele kaart te trekken. Blue Boys bleef aandringen en probeerde met de lange bal van achteruit gevaarlijk te worden. Dit lukte ook een aantal malen, maar gelukkig voor de Lauwers stonden de verdediging en doelman Marcel Kempenaar hun mannetje. De gevaarlijke spits Sander Hoekstra (29 doelpunten in de vijfde klasse C) kwam na rust niet meer in het spelbeeld voor doordat Sipke Vellenga hem het  voetballen onmogelijk maakte. In de 65ste minuut is het de doelman van Blue Boys die een terugspeel bal in zijn handen pakte, scheidsrechter Vogelzang beoordeelde deze situatie goed een gaf de Lauwers een vrije trap op 10 meter van de goal. Met 11 spelers op de doellijn wist Sietse Jager toch een gaatje te vinden; 1-3. Blue Boys gaf zich echter nog niet gewonnen maar mede doordat verse krachten Hedman Vellenga, Jacob Grijpma en Martijn Fokkema binnen de lijnen kwamen werden de drie punten binnen gespeeld.

Voor dit moment rest mij niets anders dan de supporters te bedanken voor hun aanwezigheid. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Boornbergum, waarbij de blauw/witte brigade het toetje,ook wel de nacompetitie genaamd, veilig kan stellen!!!!