De Lauwers wint ruim van Ternaard

WARFSTERMOLEN – De Lauwers heeft zaterdagmiddag ook een zesde wedstrijd aan haar zegereeks weten toe te voegen. Voor de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van vrijwilligster Jantje Bosma.

Nadat scheidsrechter Kuipers uit Assen voor het eerst had gefloten mochten De Lauwers en Ternaard onder fantastische weersomstandigheden aan de wedstrijd beginnen. Ternaard nam in de eerste minuten het initiatief, maar verder dan een schot voorlangs het doel van de jarige Harry Agema kwam men niet. Na 6 minuten kwam De Lauwers uit de eerste kans op 1 – 0. Hedman Vellenga mocht een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld nemen en vanuit zijn voorzet kopte Peter Zijlstra tegendraads binnen. Zijlstra had eerder deze week ook al wat te vieren. Hij was namelijk 3 jaar getrouwd. Na het doelpunt veranderde er weinig aan het spelbeeld. Het spel golfde op en neer met mogelijkheden over en weer. Echt goed gevoetbald werd er echter niet, wat mede te wijten was aan het hobbelige veld. Na een half uur werd de zieke Wiebe Zuidersma vervangen door Barry Nauta. Even hierna werd Sietse Jager vrij voor de keeper gezet door de goed ingeschoven Sipke Vellenga. Jager schoof de bal keurig langs de doelman en zorgde voor 2 – 0. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft begon Ternaard goed. Men dacht in de vijftigste minuut recht te hebben op een strafschop, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Na een uur spelen besloot trainer Nico Roorda van de thuisploeg om Martijn Fokkema in te brengen. Hij verving Wouter Broers. Na 7 minuten binnen de lijnen bewees Fokkema zijn waarde. Hij werd alleen voor het doel gezet, passeerde de keeper en zorgde voor de beslissing in deze wedstrijd: 3 – 0. Ternaard geloofde het hierna wel. Zonder goed te spelen kreeg De Lauwers voldoende kansen om de marge te vergroten. Sietse Jager zorgde op fraaie wijze voor 4 – 0. Hij kreeg een slecht verdedigde bal op 20 meter van het doel in de voeten en produceerde een boogbal over de doelwachter, die iets te ver voor zijn doel stond. Fokkema zorgde voor het slotakkoord door alleen voor de keeper voor 5 – 0 te zorgen. Vlak voor tijd onthield scheidsrechter Kuipers de thuisploeg een 100%-strafschop. Fokkema werd van achteren onderuit gehaald, maar de leidsman vond het leed voor Ternaard groot genoeg: geen strafschop, terwijl ze zelden duidelijker voorbij zullen komen.

Al met al opnieuw drie mooie punten na een ruime overwinning. En dat zonder goed te spelen.