Ondernemend

De leukste herfstactiviteiten voor op je to-do lijstje: Top 5

Jammer genoeg zit de zomer er weer op. Het wordt kouder ende dagen beginnen te korten. Je denkt misschien dat er tijdens de komendemaanden niet veel meer te beleven valt omwille van het gure weer, maar dat isabsoluut niet waar. Nee, zelfs tijdens de herfst zijn er buiten veel activiteitente doen en ook binnenshuis kun je veel plezier beleven met vrienden en familie.Om je doorheen deze donkere dagen te helpen, geven we je hier onze top vijf vande leukste herfstactiviteiten mee.

Til de gezelligheid in en rondom jouw woning naar een noghoger level

De donkere dagen zorgen ervoor dat er minder lichtbinnenkomt in jouw woning, maar toch kun je die donkerheid bestrijden. Die kunje doen door kaarsjes te integreren in jouw design, maar ook door een vuurtjeaan te steken. Heb je thuis een open haard? Gooi die dan vol houtblokken ofkolen en zie hoe de vlammen jouw woning vullen met licht en warmte. Als je geenhaardvuur hebt, maar wel een tuin, dan is het maken van een kampvuur deoplossing voor je. Steek het vuurtje aan en eens het brandt, kun je eromheengaan zitten met vrienden om samen overheerlijke marshmallows te smelten en opte eten.

Organiseer een spelletjesavond met vrienden en familie

Als je niet echt veel zin hebt om het gure weer tedoorkruisen op zoek naar een buitenactiviteit, moet je zeker overwegen om thuiseen spelletjesavond te organiseren met vrienden en familie. De grijze herfstdagwordt in een instant omgetoverd tot een dag vol spelplezier. Zo kunnen jullieje wagen aan dammen, bingo, Monopoly, roulette en andere spannende games. Alsje online spellen verkiest boven fysieke games, dan heb je geluk, want dankzijde steeds innoverende technologie, komen er elke dag tal van nieuwe spelletjesbij. Zo kun je het in multiplayer games, zoals Destiny, Fortnite of League ofLegends uitvechten tegen jouw vrienden of kun je het tegen hen opnemen in een online casino tijdens een spelletje blackjack, poker of baccarat.

Haal de cinemabeleving naar jouw woning

Een cinema-avond organiseren is de perfecte manier om deherfstdagen door te komen. Dankzij de verschillende streamingsdiensten, zoals Netflix, Prime Video en AppleTV+ kun je tal van films naar jouw woning halen. Zo kun jebijvoorbeeld kiezen voor een griezelfilm om in de Halloween-sfeer te blijven ofkun je al de eerste kerstfilm van het jaar opzetten. Het enige wat nu nogontbreekt, is goed gezelschap, een dekentje en veel popcorn.

Speel toerist in eigen land

Het is niet omdat de zomervakantie erop zit en het zelfs inSpanje, Griekenland of Italie kouder wordt, dat je niet meer op vakantie kuntgaan. Speel toerist in eigen land en verken de verborgen plekjes van Nederland.Je zult zien dat Nederland veel te bieden heeft op vlak van architectuur, kunsten culinaire gelegenheden en dat je dus zeker het land niet moet verlaten om devakantiesfeer in huis te halen. Doorheen de stad wandelen, is ook goed voor degezondheid. Wandelen zorgt er namelijk voor dat jouw hart gezond blijft en dat jeblijer wordt. Als je nog blijer wil worden, boek dan een overnachting metontbijt in een van de talrijke hotels in Nederland, want dan wordt hetvakantiegevoel pas echt compleet.

Geef jouw geveugelde vrienden de voeding en liefde die zeverdienen

Niet alleen de mens, maar ook de dieren hebben het tijdensde koudere maanden moeilijker. Het wordt lastiger voor de vogels om eten tevinden, maar je kunt ervoor zorgen dat ze toch de nodige voeding (en liefde)krijgen die ze verdienen. Je kunt namelijk enkele vetbollen of pindarijtjes gaankopen in de supermarkt en die ophangen in de bomen. Als je liever zelf aan deslag wil gaan en zelfgemaakte vetbollen wil ophangen, kun je altijd online opzoek gaan naar verschillende recepten waar vogels dol op zullen zijn. Hang diebollen wel hoog genoeg, want anders kan het zijn dat katten of honden bij devogels kunnen en dat wil je vermijden.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button