HoofdnieuwsRegionaal

De Noord-Friese Winkeltjesroute zet de Bloemetjes Buiten!

NOORDOOSTFRIESLAND – Op Hemelvaartsdag zetten de winkeliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute de bloemetjes buiten. Bij de diverse winkeltjes en ateliers langs de route zijn bloemen te koop en allerlei andere snuisterijen die met het voorjaar te maken hebben.

We gooien de deuren open om 10 uur en verwelkomen het publiek graag bij de mooiste plattelandswinkeltjes van Ferwerderadiel en Dongeradeel. Leuk om te vermelden is dat Ald & Nij Brocante te Ferwert op Hemelvaartsdag de feestelijke opening van haar nieuwe pand aan de Marrumerweg 19 viert!

De winkeltjes en ateliers die verbonden zijn aan de route, bevinden zich in Burdaard, Ferwert, Blije, Ternaard, Hiaure, Lichtaard en Reitsum en kennen een keur aan producten zoals brocante, landelijke cadeauartikelen, Pools aardewerk, vintage kleding, tweedehands spullen, woonaccessoires en Engels serviesgoed.

Bij de ateliers kunt u kennis maken met ambachtelijke zeefdruktechnieken, mozaïeken, pottenbakken, brocante pimpen en kaarsendraaien. Langs de route kunt u op verschillende rustieke locaties neerstrijken voor een kopje koffie of lunch.

Routekaart

Een routekaart en gedetailleerde informatie over de deelnemers kunt u vinden op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De routekaart wordt ook verspreid via campings, restaurants, VVV-kantoren en de winkeltjes zelf. De route is prima te doen op de fiets of met de auto en telt ca. 40 km. Voor de liefhebbers bevindt zich op de achterzijde van de routekaart een stempelkaart. Bij elke winkel/atelier ontvangt u een stempel. Als de stempelkaart vol is, wacht er in de laatst bezochte winkel een leuke attentie.

Deelnemers zijn: JoHpie Kaarsenmakerij te Burdaard, Kadowinkel Ter-Sted, Outdoor Mozaïek Gallery en Ald & Nij Brocante te Ferwert, Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar te Blije, Tante Myp! te Ternaard, Sneupzolder De Terp te Hiaure, Atelier KleiTaal te Lichtaard en Bij De Pastorie te Reitsum.

Openingstijden

Op 29 mei (Hemelvaartsdag) zijn alle winkeltjes en ateliers geopend van 10 u tot 17 u. Naast de reguliere openingstijden per winkeltje, zijn alle winkeltjes en ateliers elke donderdagmiddag geopend en vanaf 1 juli ook op de eerste zaterdag van de maand. Op 5 & 6 juli vindt de ‘Winkeltjesroute XL’ plaats; met een verdubbeling van winkeliers op de vertrouwde locaties.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button