Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

De Sionsberg Dokkum, op volle kracht vooruit!

DOKKUM – Afgelopen vrijdag is er overleg geweest tussen de actiegroep Red de Sionsberg en de nieuwe mede eigenaar, dr. Igor Tulevski en de medische staf van Medisch Centrum de Sionsberg. Het was bijzonder goed om te horen dat de vaart er goed in zit. De afdelingen die nu open zijn, zoals Radiologie, Cardiologie, Neurologie, ADOA en Chirurgie, hebben het druk. In de werk week van 16 t/m 20 februari gaan o.a. de afdelingen Kaakchirurgie, Short Stay, Maag- Darm- en Levergeneeskunde en Interne geneeskunde weer open. Met omringende ziekenhuizen vinden onderhandelingen plaats over assistentie bij het openen van de specialismen KNO, Dermatologie, Long geneeskunde, Urologie en Orthopedie. Het streven is om deze specialismen voor begin maart ook geopend te hebben.

De werkwijze van het ziekenhuis zal anders zijn dan voorheen, het concept van een ziekenhuis verandert. De ontwikkelingen op het gebied van de zorg gaan erg snel. Ingrepen gebeuren zodanig dat de behandel duur korter is en dus de patiënten vaak dezelfde dag naar huis kunnen. Veel van de vertrouwde “oude” specialisten zijn weer aanwezig. In nieuwe technologieën wordt geïnvesteerd, de nieuwe eigenaren willen “top of the Bill” kwaliteit leveren. Mogelijk wordt in maart een open dag in MC de Sionsberg georganiseerd. Dit hangt echter af van het feit dat dan ook alle gewenste specialismen geopend zijn, zodat het volledige zorgaanbod bezichtigd kan worden. Er zal met regelmaat naar buiten toe gecommuniceerd worden over de stand van zaken met betrekking tot MC de Sionsberg. Actiegroep Red de Sionsberg zal hier ook een rol in vervullen. De actiegroep zal met regelmaat een update van de stand van zaken geven. Zij zal dit plaatsen op de website, Facebookpagina en via Twitter verspreiden.

Op dit moment wordt in Dokkum, vanwege oude contracten, op twee plaatsen bloed geprikt, namelijk in MC de Sionsberg en het Gemeentehuis. Dit is in onze ogen verwarrend en ongewenst. Hier zal op redelijk termijn verandering in komen, waarna het bloedprikken weer volledig in MC de Sionsberg plaats gaat vinden.

Actiegroep Red de Sionsberg is blij met de voortvarendheid waarmee de nieuwe eigenaren de herstart nu oppakken en heeft veel vertrouwen in een goede toekomst voor MC de Sionsberg.

Het is te hopen dat de steun en het vertrouwen van de bevolking snel terug zal keren en dat men dus weer gebruik gaat maken van hun ziekenhuis dichtbij. De medische staf en het verplegend en overig personeel, die zelfs enige maanden zonder inkomen het ziekenhuis in de lucht hebben gehouden, hebben bewezen dat ze dit vertrouwen hebben verdiend!

De actiegroep is erg teleurgesteld dat zorgverzekeraar De Friesland Achmea geen kindergeneeskunde heeft willen inkopen. Tijdens de Sionsberg-dag op 17 januari jongstleden is in het breed gedragen plan aangegeven dat ook deze zorg beslist in MC de Sionsberg thuishoort. Weet u het nog? Voor iedere leeftijd moet zorg worden geboden, dus van 0 tot 100 jaar. MC de Sionsberg wil graag dit specialisme bieden, maar dat hangt af van het budget dat De Friesland hiervoor beschikbaar wil stellen. Actiegroep Red de Sionsberg kijkt nog naar mogelijkheden om dit alsnog te realiseren.

Wij zijn van mening dat kinderen en baby’s in de regio NO Fryslân even veel recht op goede zorg hebben als in de rest van Nederland. Dit dient daarom ook goed geborgd te worden in de regio.

Helaas zijn er wat ons betreft nog onvoldoende initiatieven ontwikkeld om de werkgroepen, zoals afgesproken op de Sionsberg-dag, van start te laten gaan. Het breed gedragen plan moet nu ook uitgevoerd worden! Hoog tijd om dit met snelheid op te pakken en ten uitvoering te brengen.

Waar wel vorderingen zijn gemaakt is de oogzorg. De oogkliniek gaat door als Zelfstandig Behandel Centrum ‘Oog en welzijn’ en gaat op 2 maart weer open. Men ligt hiermee royaal voor op de planning!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button