Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

De Sionsberg organiseert eerste ‘patient included’ symposium

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum organiseert op vrijdag 21 juni aanstaande een minisymposium waarin ‘zorg dichtbij’ centraal staat. Uniek aan dit symposium is dat er, naast een programma voor specialisten, verwijzers en ketenpartners, ook een programma opgezet is voor alle belangstellenden. Het symposium is daarmee het eerste officiële Nederlandse Patiënt Included symposium.

 Jaap Karsten, secretaris medische staf en medeorganisator vertelt: “Na het overweldigende succes van de Open Dag op 11 mei, werd voor ons duidelijk dat het hebben van zorg in de regio nog steeds erg leeft onder de bevolking. Tijdens het minisymposium vertellen we hoe wij deze goede zorg in De Sionsberg realiseren. Altijd met aandacht voor de individuele patiënt.”

Het minisymposium heeft als titel: “Goede zorg, kleine moeite” – De Sionsberg houdt het hoofd erbij. In De Sionsberg staan namelijk dezelfde ‘producten in de schappen’ als bij de andere algemene ziekenhuizen in Nederland, maar dan zonder lange wachtrijen bij de kassa. “Bij ons geldt: drie dagen in de rij, dan een dokter erbij!” aldus Jaap Karsten. Voeg daar aan toe de persoonlijke aandacht en de korte lijnen en het resultaat zorgt voor een langdurige band tussen het ziekenhuis en de regio.

Er is hard gewerkt aan een interessant programma waarin alle aspecten van de zorg aan bod komen. Sprekers zijn onder andere: dhr. P. Littooij, voorzitter RvB Zorggroep Pasana, dhr. J. Roose, directeur zorg BMC, mw. M. Bossers-Nabben, directeur Planetree Nederland, dhr. T. Vogt, directeur Jumbo-vestigingen in Dokkum, dhr. R. van Vuuren, lector Stenden University en mw. H. Royen, internist Isala Klinieken.

Alle belangstellenden kunnen zich aanmelden op de website: http://www.minisymposia.nl/goedezorgkleinemoeite.html. Hier is ook het programma te lezen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button