HoofdnieuwsRegionaal

De Wâldsang: “Meer met muziek”, nieuw aanbod voor volwassenen

BUITENPOST – In de eerste week van september start Streekmuziekschool De Wâldsang haar lessen weer in tal van leslocaties in deze regio. Velen vervolgen er hun studie op hun instrument, anderen beginnen er juist met AMV of op hun instrument naar keuze. Nieuw is het aanbod dat wordt gedaan in de ‘Meer Met Muziek-agenda’. Met de hierin opgenomen activiteiten worden specifiek volwassenen aangesproken.

Meer met muziek

De ‘Meer Met Muziek-agenda’ bevat een overzicht vol workshops en kortlopende cursussen. Voor volwassenen die altijd al saxofoon hadden willen spelen, maar voor wie het er nooit van kwam. Of voor pianisten en fluitisten die al jaren niet meer spelen en die hun vaardigheden willen oppoetsen. Of voor mensen die meer van klassieke muziek willen weten, of die zichzelf willen kunnen begeleiden op gitaar. Voor velen wat wils in deze eerste ‘Meer Met Muziek-agenda’, die, zoals de muziekschool laat weten, twee keer per jaar zal verschijnen. Gewoon, omdat muziek leuk is. Om te maken, om te beluisteren en om meer vanaf te weten. Zo beginnen in september Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor volwassenen (start 18/9), een opfriscursus voor kerkorganisten (start 19/9), een cursus Trekzak (start 27/9) en een cursus Akkoordbegeleiding op gitaar (start 28/9).

De agenda met het volledige overzicht ligt o.a. bij bibliotheken, is aan te vragen bij de muziekschool en is uiteraard te vinden op de geheel vernieuwde website www.muziekschooldewaldsang.nl.

 

De Wâldsang online

Ook diegenen die liever thuis muziekles volgen vanachter laptop of computer kunnen terecht bij de Wâldsang. Vanaf 1 oktober a.s. starten online muzieklessen voor zang, gitaar, slagwerk en toetsen. Een inlogcode geeft toegang tot een serie lessen waarin een docent via de webcam uitlegt, vorderingen volgt en feedback geeft. Op 22 september a.s. wordt een voorlichtingsbijeenkomst over deze lesvorm georganiseerd. Belangstellenden kunnen zich hiervoor telefonisch of per mail opgeven bij de muziekschool in Buitenpost, o.v.v. vermelding van het instrument waarvoor men belangstelling heeft.

Wil je liever gewoon muziekles of spelen in een ensemble op een van onze vele locaties in Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Kollumerland c.a. of Dantumadiel? Dat kan natuurlijk ook. Meld je aan via de website of vraag om een inschrijfformulier via 0511-541616.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button