HoofdnieuwsRegionaal

De Wâldsang: “Meer met muziek!”

BUITENPOST – Streekmuziekschool De Wâldsang presenteerde eind december haar nieuwe ‘Meer met Muziek!”-agenda. Deze tweede versie, verschenen als kleurrijke poster, vermeldt het extra cursusaanbod voor volwassenen in de periode januari – juni 2013. En het moet gezegd, er is volop keuze!

Met de uitgave van de ‘Meer Met Muziek!”-agenda’s haakt de muziekschool in op de trend dat veel volwassenen muziek willen (leren) maken, maar dat zij zich liever niet te lang willen vastleggen. En dat het aanbieden van korte cursussen in een behoefte voorziet, bleek uit het aantal volwassenen dat deelnam aan een cursus uit de eerste serie van het afgelopen najaar.

Keuze genoeg

Nieuw en inspelend op de actualiteit is de cursus “Maestro” waarin deelnemers kennismaken met de grondbeginselen van het dirigeren. In het gelijknamige televisieprogramma hebben we kunnen zien wat daar allemaal bij komt kijken. Nieuw is ook de cursus “Slagvaardig” waarin deelnemers een Cajón gaan bouwen en bespelen. Deze van oorsprong Peruaanse slagtrommel wordt erop zittend bespeeld. Tegenwoordig duikt het instrument ook steeds meer op de in popmuziek. In de cursus “Noothulp” staan de grondbeginselen van de muziektheorie centraal. Ook ideaal voor volwassenen die kinderen willen kunnen helpen bij hun muzieklessen.

Website

Het voert te ver om alle cursussen hier te belichten. Want daarvoor zijn het er te veel: akkoordbegeleiding op gitaar en piano, muziek met peuters in “Spelenderwijs”, Luisteren naar klassieke muziek, kennismakingen met slagwerk en saxofoon, ensemble coaching, enz. enz.

Op de wensite www.muziekschooldewaldsang.nl is het complete overzicht te vinden.

 De Wâldsang online

Voor diegenen die liever thuis muziekles volgen vanachter laptop of computer, verzorgt de Wâldsang ook online aanbod voor zang, gitaar, slagwerk en toetsen. Een inlogcode geeft toegang tot een serie lessen waarin een docent via de webcam uitlegt, vorderingen volgt en feedback geeft.

Foto: Muziekschool de Wâldsang

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button