Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

De wereld van het paard, bekeken door hun ogen

ENGWIERUM – Het hebben van een paard, is voor vele mensen een kinderdroom die uitkomt als ze ouder zijn. Een paard onderhouden is echter niet goedkoop en daarom zeker niet voor iedereen weggelegd. Maar wat nu als dat paard er is, en het blijkt niet geheel aan verwachtingen te voldoen? Uw paard wil niet doen wat u graag wilt, of is het zo dat het paard niet kan wat u graag wilt?

Mishpa is een bedrijf dat al jarenlang in de paardenwereld aktief is. Vanuit België is eigenaresse, Mieke Wind, naar Friesland gekomen. Vanuit de ruime omtrek van Engwierum, een prachtig mooi dorpje, probeert Mieke hier  mensen te helpen met paarden die niet meer willen c.q. kunnen.

De zogenoemde probleempaarden zijn paarden die veelal in de handel terecht komen, en vanuit daar meestal geen rooskleurige toekomst tegemoet kunnen zien. Mieke wil met haar bedrijf Mishpa hier graag verandering in brengen. Door paarden aan te spreken vanuit hun natuurlijke gedrag wordt de communicatie tussen mens en dier verbeterd. Hierdoor zal het paard minder gauw zeggen “ik wil niet”. Wilt u dit ook eens proberen? Na wat oefening, kunnen communiceren met uw paard met slechts kleine hulpen? Het zou toch ontzettend mooi zijn?

Het willen trainen van paarden en mensen is eigenlijk voortgekomen uit de allereerste hoofdtaak van Mishpa, namelijk het vervoeren van paarden. Jaren geleden werd Mieke regelmatig gevraagd om paarden van vrienden en kennissen te vervoeren, juist omdat ik zo rustig was en de meeste paarden op de trailer wist te krijgen. Omdat het van mond tot mond verder ging ben ik hierin een bedrijf gestart. Echter kwam Mieke al gauw tot de ontdekking dat er zoveel mensen zijn die problemen hebben met hun paarden.

Als een paard niet op de trailer wil, wat doe je dan? Door verschillende cursussen te volgen, en te kijken naar het natuurlijke gedrag van paarden onderling ben ik tot een eigen methode gekomen. Juist door wat verder te denken en te combineren kom je tot een methode die kan werken voor elk paard!

Gelukkig zijn er ook nog steeds veel mensen die goed kunnen communiceren met hun paarden; en ook die breng ik met veel plezier naar hun bestemming. Of dit nu een vakantieadres is, de kliniek, nieuwe stalling, u kunt ervoor bij Mishpa terecht!

Is uw interesse gewekt, en kunt u wel wat hulp gebruiken? Op zaterdag 25 oktober kunt u kennismaken met Mieke, de hele dag kan ze bij u aan huis, in de regio Dokkum, komen met 50% korting. Maak een afspraak via de website om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button