HoofdnieuwsRegionaal

Deelname Koningin Julianaschool aan Mondiale Speurtocht

KOLLUM – Vrijdagmiddag 31 mei liep groep 8 van de Koningin Julianaschool uit Kollum de Mondiale Speurtocht door het centrum van Kollum. De leerlingen ontdekten hoeveel zij dagelijks te maken hebben met de rest van de wereld.

De speurtocht startte in het gemeentehuis. Klystergids Fernanda de Zwart ontdekte samen met de leerlingen dat je ‘s ochtends tijdens het ontbijt producten eet uit verschillende werelddelen. De kaas uit Nederland, de pinda’s in de pindakaas komen uit Zuid-Amerika, de cacaoboon van de chocoladehagelslag uit Afrika, thee uit Azië en misschien zelfs nog een lekkere sinaasappel uit Spanje.

Op een gemeentehuis zijn alle leerlingen direct na hun geboorte door hun vader ingeschreven. Nu ze groter zijn kunnen ze bij burgerzaken terecht voor een identiteitskaart of een paspoort als ze op reis gaan.

Vanmiddag ging de reis door Kollum. Met een speurtochtboekje in de hand liepen de leerlingen langs het reisbureau, de bank, de groente en fruitwinkel, de wereld winkel, de slager, de poelier, de snackbar en de dierenspeciaalzaak met de oude gevangeniscel. Bij meerdere winkels mochten de leerlingen binnen kijken. Door het maken van opdrachten ontdekten de leerlingen dat in ieder winkel wel buitenlandse producten liggen. Het katoen van een T-shirt uit Azië en Mexico, de sinaasappel uit Spanje en alle producten uit Wereld winkel.

De mondiale speurtocht is een ontdekkingstocht van Kollum naar de rest van de wereld.

De speurtocht in Kollum is in opdracht van NME-Centrum De Klyster ontwikkeld door Pyke Kroes Advies. Meer informatie over De Klyster kunt u vinden op www.klyster.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button