HoofdnieuwsRegionaal

Derde tabletcomputer ‘Lekker Stuk’-actie uitgereikt

KOLLUM –  Maandagmorgen heeft wethouder Jelle Boerema in het gemeentehuis van Kollum een tabletcomputer overhandigd aan Tjaaktje Dijkstra uit Kollum. Tjaaktje is de prijswinnaar van het derde kwartaal van de actie ‘Lekker Stuk?’ in de Gemeente Kollumerland c.a.

Per 1 januari 2012 is de campagne ‘Lekker Stuk?’ van start gegaan in Kollumerland c.a. In deze grootschalige campagne met als titel ‘Lekker Stuk?’ stond het inzamelen van kleine kapotte elektrische apparaten (klein AEEA) centraal. De afgelopen zes maanden werden vele afgedankte elektrische apparaten gescheiden ingeleverd bij het gemeentehuis in Kollum. De inleveraars maakten kans op de prachtige kwartaalprijs, een tabletcomputer. De gelukkige prijswinnaar van het derde kwartaal is Tjaaktje Dijkstra uit Kollum.

 Actie beëindigd

De ‘Lekker Stuk’-actie liep tot en met 30 september 2012. Wanneer een klein elektrisch apparaat werd ingeleverd op de deelnemende inzamelpunten ontving men een actiecode. Door deze actiecode online te activeren op de speciale website leverinenwin.nl maakte men kans op de kwartaalprijs, een tabletcomputer. Wanneer er drie kleine apparaten tegelijk ingeleverd werden ontving men een spaarlamp.

De gemeente hoopt dat de inwoners gestimuleerd zijn door de actie en doorgaan met het scheiden van de apparaten. Men kan de apparaten inleveren bij de Milieustraat. Door afgedankte elektrische apparatuur gescheiden in te leveren kunnen waardevolle grondstoffen uit de apparaten worden gerecycled. Dit is goed voor het milieu! De actie ‘Lekker Stuk’ werd mede mogelijk gemaakt door Wecycle, ICT ~Milieu en Omrin.

 

 

Foto’s  Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button