HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Derde verdachte aangehouden in drugsonderzoek

WOUTERSWOUDE – De politie heeft dinsdagmiddag in een lopend drugsonderzoek in Noord-Oost Fryslan een derde verdachte, een 23-jarige inwoner van Wouterswoude, aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in harddrugs.

Afgelopen dinsdagmorgen werden een 34-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en een 35-jarige inwoner van Wouterswoude aangehouden. De politie kwam dit duo op het spoor via eerdere drugsgerelateerde onderzoeken in het gebied Noord-Oost Fryslan en uit informatie van getuigen en meldingen van Meld Misdaad Anoniem.

De drie mannen worden verdacht van het in het bezit hebben van en het handelen in harddrugs en al geruime tijd samen te werken waarbij zij de drugs verkochten in de Friese Wouden (omgeving de Westereen/Damwoude). Het trio wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die kan beslissen of de verdachten langer in voorarrest moeten blijven.

Een in dit onderzoek op 10 juni aangehouden 48-jarige verdachte uit Damwoude is gisteren door de rechtbank voor 90 dagen de gevangenhouding ingegaan. Een op dezelfde dag aangehouden 43 jarige verdachte uit Damwoude is voor 30 dagen de gevangenhouding ingegaan.

De 48-jarige wordt ervan verdacht te handelen in softdrugs en een aantal inbraken/diefstallen te hebben gepleegd. Het Woning Inbraken Team van de politie Noord-Nederland doet onderzoek naar deze inbraken/diefstallen. Bij onderzoek in zijn woning werden meerdere gebruikershoeveelheden hennep/softdrugs en verpakkingsmaterialen aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen.

De 43-jarige inwoner van deze plaats werd ook aangehouden voor drugs relateerde feiten. In zijn woning werden eveneens meerdere gebruikershoeveelheden hennep -en softdrugs aangetroffen en inbeslaggenomen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button