Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Design vakantiewoningen geopend op It Dreamlân

KOLLUMERPOMP – Vrijdagmiddag vond de feestelijke opening plaats van 4 design vakantiewoningen onder 1 groot dak, op It Dreamlân. Om 16:30 uur heeft wethouder Jelle Boerema het gebouw officieel geopend, door de namen (Lân, Loft, Wetter en Waad) van de 4 vakantiewoningen te onthullen. Iedereen die aan de bouw heeft meegewerkt en de dorpelingen van Kollumerpomp waren voor de opening uitgenodigd.

Met de bouw van deze nieuwe accommodatie komt It Dreamlân tegemoet aan de toegenomen vraag van gasten om met meerdere gezinnen tegelijk vakantie te kunnen vieren. Onder één en hetzelfde stoere dak bevinden zich daarom twee 4-persoons en twee 6-persoons vakantiewoningen en een gemeenschappelijke ruimte. Zo hebben gezinnen ieder een eigen plek, maar is er ook een fijne ruimte waar ze ‘s avonds met z’n allen kunnen koken en eten. De 4 vakantiehuizen hebben allemaal een eigen keuken, badkamer en slaapkamers en zijn dus volledige vakantiehuizen. Zomers kunnen de huizen ook apart van elkaar gehuurd worden. ‘s Winters zullen vooral groepen met meerdere gezinnen van de accommodatie gebruik maken.

Het gebouw is ontworpen door SchipperDouwesArchitectuur, net als het gebouw ernaast met de receptie van de camping en de bedrijfswoning. Bouwbedrijf Tamminga uit Buitenpost heeft de bouw van beide gebouwen uitgevoerd. Alle vakantiewoningen zijn bijzonder ingericht met advies van styliste Marie-Gon Vos. Voor de investering van het nieuwe vakantieverblijf heeft It Dreamlân gedeeltelijk subsidie ontvangen van onder meer de provincie Fryslân vanuit Plattelânsprojekten en Stinaf II.
It Dreamlân bestaat nu 6 jaar en heeft ook een Natuurkampeerterrein met 25 plekken, twee Trek-in’s, een vakantiehuis en een familiehuis voor 10 personen. Met het nieuwe verblijf erbij biedt it Dreamlân vanaf 1 juli 2015 in totaal 42 bedden en 25 kampeerplaatsen. Bij It Dreamlân komen veel natuurliefhebbers die de locatie uitzoeken vanwege de unieke natuurlijke ligging op de Kollumer terp en de weidse vergezichten. Er komen veel jonge gezinnen, vaak vanuit de Randstad. Ook trekt it Dreamlân veel Belgische en Duitse gasten. Het bedrijf wordt gerund door Robert de Wit en Minke Schouten.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button