HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Diabetes Is Doen

KOLLUM – In samenwerking met Diëtistenpraktijk Jitske Visser gaat de Praktijk voor Fysiotherapie Kollum – Grijpskerk de cursus Diabetes Is Doen aanbieden aan patiënten met diabetes type 2. Deze cursus heeft als doelstelling de deelnemers te begeleiden bij het aanpassen van de leefstijl met betrekking tot diabetes. Klachten ten gevolge van diabetes nemen drastisch af door het aanpassen van de leefstijl. Het kan zelfs leiden tot het verminderen of zelfs volledig mogen stoppen van het spuiten van insuline! Momenteel kunt u hier veel over horen in de media.

Dit klinkt veelbelovend, maar het aanpassen van de leefstijl is niet eenvoudig en het lukt vaak niet zelfstandig. Maar daar kunnen wij bij helpen! In de cursus van in totaal 24 weken wordt er twee keer in de week in groepsverband getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. De trainingen bestaan uit een individueel oefenprogramma bestaande uit kracht- en conditietraining  gebaseerd op eigen doelstellingen.

Daarnaast geeft de diëtist voorlichting over het belang van goede voeding en krijgt de deelnemer handvatten om dit thuis toe te passen. De voedingsvoorlichting omvat de nieuwe richtlijnen van de schijf van vijf, gebaseerd op koolhydraatbeperking in combinatie met eiwit-verrijkte voeding. Ook is er aandacht voor de verschillende vormen van eetgedrag en hoe dit een goed eetpatroon kan beïnvloeden.

De cursus wordt vergoed door zorgverzekeraar de Friesland.  Heeft u diabetes en bent u gemotiveerd om hierbij de touwtjes weer zelf in handen te nemen?  Meldt u zich dan nu aan voor de cursus Diabetes is Doen! De intakes beginnen in januari en de eerste cursusgroep gaat starten in maart 2020 en vol=vol.

 

Voor meer informatie kunt u bellen naar 0511-451400 of mailen naar [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button