HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Diefstal geld na afkijken pincode pinpas

DOKKUM – De politie onderzoekt twee diefstallen van een pinpas en geld. De diefstal van de pas en geld vond vrijdag in de namiddag plaats bij een supermarkt aan de Hantumerweg. In een onoplettend moment werd net na het afrekenen de pinpas van een 62-jarige inwoonster van Ternaard gestolen.

Na de diefstal werd een geldbedrag van haar bankrekening gehaald. Een 74-jarige inwoonster van Ternaard werd in dezelfde supermarkt bestolen van haar portemonnee. Uit haar portemonnee werd geld weggenomen waarna men de beurs weer terug heeft gelegd in de winkelwagen. Beide slachtoffers deden aangifte. In de stad Groningen vonden onlangs negen soort gelijke diefstallen in supermarkten plaats. Hiervoor werden twee verdachten aangehouden. Omdat ook in andere steden in Nederland soortgelijke diefstallen plaatsvonden, bestaat het vermoeden dat een landelijke bende actief is met deze vorm van diefstal. De politie waarschuwt, met name oudere mensen, om oplettend te zijn. Dek tijdens het invoeren van de pincode deze met uw andere hand af. Vraag mensen, die achter u staan tijdens het afrekenen, om afstand te houden tijdens het invoeren van uw pincode.

Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening gehaald kunnen worden, is het verstandig om geld dat niet direct nodig is, van uw lopende rekening over te boeken naar een spaarrekening. Als u daarnaast via uw bank zorgt dat u niet onnodig (veel) ‘rood’ kunt staan op uw lopende rekening, voorkomt u ook dat anderen grote bedragen van uw rekening kunnen halen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button