HoofdnieuwsRegionaal

‘Digitaal ondernemerschap’ inspireert Friese ondernemers

DE WESTEREEN – Op donderdag 9 april 2015 kwamen MKB ondernemers uit Friesland bijeen om meer te leren over digitaal ondernemerschap. De workshopleider was Roeland Westra en de workshop vond plaats op het kantoor van NOFCOM Education & Business. Hoe kijken online bezoekers naar websites en webshops  en hoe kijkt Google naar websites en webshops. Dit waren de centrale vragen van de workshop Digitaal Ondernemerschap.

Een website en dan?
Vaak denken ondernemers dat ze er al zijn bij het hebben van een eigen website of webshop. Teksten plaatsen op de site geplaatst en zo af en toe wat foto’s en video’s en klaar. Dit is niet voldoende om met een website of webshop hoog in Google te scoren. Doel van een website of webshop is om online vindbaar te zijn waardoor vele online bezoekers naar uw website of webshop komen. Tijdens de presentatie liet Roeland Westra de ondernemers een “bril opzetten” om door de ogen van Google en van online bezoekers naar hun eigen website te kijken. Kritische punten waar veel websites nog te verbeteren zijn zijn vooral gericht op content in titels, H1’s en metadescriptions.

Ervaringen aanwezige ondernemers
Bij de workshop waren een 3-tal bedrijven aanwezig; Hettinga en Trip Fysiotherapie/ manuele therapie uit Leeuwarden, Carfix Heidstra autoschade uit Damwald en schilderwerken Wyger Smits uit Damwald. Hieronder enkele uitspraken van de ondernemers na de workshop:

Wyger Smits: Een interessante presentatie met mooie informatie, ik heb veel geleerd over mijn website en internet marketing. Doordat ik vaak bezet ben door dagelijks werk schiet het me er vaak bij in om regelmatig aan mijn website te werken, deze presentatie liet me zien dat ik mijn website ook anders kan inrichten.

Wieke Heidstra: Door gebrek aan tijd doe ik relatief weinig met de website. Ik vind het leuk om hier verder in te leren omdat ik veel achter de pc zit. We hebben het wel druk in de zaak maar ben toch bang dat we wat laten liggen.

Arjen Hettinga: De website staat al maar toch wil ik er wat extra’s uit halen. De investering van tijd aan onze website is het zeer zeker waard want de site is echt ons uithangbord.

Enthousiast?
Wilt u ook graag een workshop bijwonen zoals de hierboven genoemde ondernemers, dan kunt u gerust contact opnemen met NOFCOM Education & Business. Overdag bereikbaar op het telefoon nummer: 088 – 126 20 80, Maar u mag ook een mailtje sturen naar [email protected] en dan nemen zij contact met u op voor de eerstvolgende workshop.

Noordoost Friesland.nl
Deze regionale website stimuleert de online vindbaarheid van de bedrijven in de regio Noordoost Friesland. Momenteel zijn er ruim 1800 bedrijfsprofielen die op basis van zoekwoordcombinaties (product / dienst) vindbaar zijn binnen de site, maar ook via Google. Volgens de vertegenwoordigers van het Gastengilde past het regioportaal Noordoost Friesland uitstekend in Stichting Regiomarketing Toerisme Noordoost Friesland.

NOFCOM.nl
NOFCOM is een leerbedrijf van ROC Friese Poort. Deelnemers van Marketing & Communicatie en applicatie ontwikkelaar bieden praktische en digitale ondersteuning om de online vindbaarheid van websites en webshops van MKB bedrijven te verbeteren. Emile de Graaf is hiervoor uw persoonlijk adviseur.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button