Sport

Dikke zege Harkemase Boys in Paasderby

HARKEMA – Harkemase Boys heeft de derby tegen Drachtster Boys op paasmaandag dik gewonnen. Het werd 5-0 op De Bosk. Het is de vijfde derbyzege op rij voor Harkemase Boys. Door de zege blijft Harkemase Boys meedoen in de titelstrijd met DVS’33 en Excelsior’31.

De dik 2.500 supporters op De Bosk zagen dat het begin van de derby, net als in de bekerwedstrijd drie weken geleden, voor Drachtster Boys was. Sicco Bouwer gaf al een waarschuwingsschot na een minuut spelen en in de tiende minuut had Willem de Jong zijn ploeg op voorsprong moeten zetten. De Jong, die de laatste tijd gemakkelijk scoort, liet een grote kans liggen: hij schoot van dichtbij over. Pas na een dik kwartier was de eerste kans voor Harkemase Boys. Het was direct raak. Oebele Schokker haalde uit van afstand en doelman Jarno de Jonge tastte mis: 1-0 Harkemase Boys.

Na die openingstreffer nam Harkemase Boys het heft in handen. Er waren kansen voor Musliu (in de handen van De Jonge), Sarkodie (kopbal van dichtbij), Uuldriks (zijn lobje werd onderschept) en Schokker (naast). Aan de andere kant was Drachtster Boys uit een corner juist dichtbij de gelijkmaker. Henny Bouius haalde de kopbal van Wouter Roosjen van de lijn. Uit de tegenaanval viel de 2-0. Via Musliu en Huisman de Jong belandde de bal bij Schokker, die Smits op randje buitenspel wegstuurde. De rechtsbuiten faalde niet oog in oog met De Jonge en zorgde voor de 2-0. Twee minuten later was het alweer raak. Deze keer gaf Smits de bal mee aan Renken. Zijn voorzet werd niet goed verwerkt door Drachtster Boys en uiteindelijk kopte Richard Hamstra de bal in eigen doel.

Het begin van de tweede helft was wederom voor de bezoekers. Bakels schoot op Jansema, de keeper redde opnieuw op een poging van Wagenaar en werd even later te hulp geschoten door Uuldriks, die een schot van de lijn haalde. Een treffer voor Drachtster Boys zat er niet in deze middag. Harkemase Boys was wel opnieuw trefzeker. Bij de Harkiten hadden Klaas Schotanus en Sander van Dijken inmiddels hun rentree gemaakt na een paar weken blessureleed. Schotanus fleurde zijn rentree op met een schitterende treffer. Vanaf een kleine dertig meter schoot hij hard raak. Na een lichte overtreding op Adams Sarkodie bepaalde Robin Huisman de Jong de eindstand vanaf de stip op 5-0.

Een mooie uitslag voor Harkemase Boys in de derby. En nog belangrijker voor de Harkiten: de ploeg blijft meedoen om de titel in de Hoofdklasse C. Na een matig begin waren de Harkemase Boys maandag toch duidelijk te sterk voor Drachtster Boys. Jan Vlap: “Na de goal van Oebele gingen we voetballen, kregen we ruimte en daar zijn we fantastisch mee omgegaan. We moesten winnen om bij te blijven bij de titelkandidaten. Dat hebben we gedaan en dat geeft rust.” Ook Adams Sarkodie, man van de wedstrijd, was tevreden: “We wisten dat er veel publiek zou komen en dat deze wedstrijd hier enorm leeft, dus dan is het hartstikke mooi om met 5-0 te winnen.”

Scoreverloop: 18. Oebele Schokker 1-0, 37. Joram Smits 2-0, 40. Richard Hamstra (e.d.) 3-0, 74. Klaas Schotanus 4-0, 81. Robin Huisman de Jong 5-0

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken (71/Sander van Dijken), Erich Jongeling, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Joram Smits (66/Klaas Schotanus), Heine Uuldriks (83/Gersinio Constansia), Arton Musliu

Opstelling Drachtster Boys: Jarno de Jonge, Richard Hamstra, Iloba Achuna, Herman Rozema, Jan Stoker, Wouter Roosjen (61/Peter Jansen Klomp), Said Hassan, Kevin Bakels (65/Harvey Bischop), Willem de Jong, Sicco Bouwer (65/Rudmer Loonstra), Jokl Wagenaar.

Foto’s  PWFoto.nl / Harkemase Boys 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button