HoofdnieuwsRegionaal

Dineke Wagenaar winnares wisselbeker politiek café

KOLLUMERZWAAG – Afgelopen woensdagavond heeft CDA Kollumerland de tweede en laatste editie van het Politiek Café Kollumerland gehouden in Café Prins te Kollumerzwaag. Het evenement werd bezocht door circa honderd personen uit de regio Noordoost Friesland. Vertegenwoordigers van alle actieve politieke partijen uit de eigen gemeente waren aanwezig op de avond, te weten VVD, PvdA, FNP en CU. De avond werd geleidt door de heer Lieuwe Bijleveld, die als lijsttrekker van het CDA een aantal stellingen onder de aanwezigen in het café de revue liet passeren. De stellingen waren divers en liepen uiteen van het legaliseren van wietteelt, tot het realiseren van een treinstation in Kollumerzwaag, het stimuleren van publieke vuurwerkshows in de verschillende dorpen tijdens oud & nieuw, naar de verwelkoming van personen als de reeds uitgeprocedeerde Benno L. in de gemeente Kollumerland. Een enthousiaste groep jongeren nam actief deel aan de discussies. Na afloop werd de wisselbeker voor de beste debater van de avond door een deskundige jury toegekend aan Dineke Wagenaar (23) uit Harkema/Enschede, studente Bestuurskunde aan de Universiteit Twente.

De reacties van de aanwezigen over de eerste en tweede editie van het Politiek Cafe waren erg positief. Het CDA gaat vol overtuiging met een groot aantal kandidaten op naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Weet u al op welke persoon u gaat stemmen? Laat uw stem niet verloren gaan. Raadpleeg de kandidatenlijst op CDAKollumerland.NL en maak gebruik van uw stemrecht. Mocht u persoonlijk verhindert zijn om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, gebruik dan uw volmacht en laat een andere kiezer voor u stemmen. Alleen op deze wijze kunt u ervoor zorgen dat de gemeenteraadsverkiezingen een hoge opkomst genereert. Een hoge opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is van groot belang voor de toekomst van u en onze jeugd. Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor de jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurige zieken en ouderen. In dat geval stemt u toch ook?

Dineke Wagenaar doet in opdracht van Netwerk Noordoost aan de Universiteit Twente onderzoek naar de groep mensen die uit het gebied Noordoost vertrekt en niet meer terugkomt. Het vertrek van hoog opgeleide jongeren wordt vaak in politieke discussies gebruikt, maar volgens Wagenaar ligt hier geen goeie onderbouwing onder. Het Politiek Cafe Kollumerland gaf Wagenaar de mogelijkheid om bij een grotere groep respondenten uit de gemeente Kollumerland te inventariseren wat de reden is van hun verblijf in de gemeente Kollumerland.

 

Op de foto v.l.n.r. fractievoorzitter Willem van der Veen, winnares Dineke Wagenaar en lijsttrekker Lieuwe Bijleveld.

 

Foto’s Fokke Jongsma   en  eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button