HoofdnieuwsRegionaal

Dit weekend geen treinverkeer tussen Leeuwarden en Buitenpost

BUITENPOST – Vanwege werkzaamheden aan een verkeerstunnel onder het spoor is er van zaterdag 17 t/m maandag 19 oktober 2015 geen treinverkeer mogelijk tussen Leeuwarden en Buitenpost. Arriva zet vervangende bussen in. De busreis kan, afhankelijk van de eindbestemming, tot een half uur langer duren dan de reguliere treinreis. Tussen Buitenpost en Groningen rijden treinen. De sneltrein rijdt niet.

De vertrektijden van de bussen zijn vooraf te raadplegen via de website arriva.nl of telefonisch op te vragen via 0900 – 9292 (€ 0,70 p.m.). Daarnaast is in de Arriva Stores in Groningen en Leeuwarden een folder met de busdienstregeling te verkrijgen.

Vervangende bus

Reizigers hebben een geldig vervoerbewijs nodig om gebruik te maken van de bussen. Dit kan een eenmalige chipkaart zijn of een OV-chipkaart, waarmee is ingecheckt op het betreffende treinstation. De bussen vertrekken vanaf de voorpleinen van de stations. De busreis kan tot dertig minuten langer duren dan de reguliere treinreis. Arriva kan bestaande aansluitingen niet garanderen.

Fietsen en reizigers met een functiebeperking

Het is vanwege de inrichting van de bus niet mogelijk om een fiets mee te nemen. Reizigers die vanwege een lichamelijke beperking met een rolstoel reizen, wordt geadviseerd hun reis vooraf bij Arriva kenbaar te maken via 0900 – 202 20 22 (€ 0,02 p.m.). Arriva zorgt dan voor een rolstoeltoegankelijke taxi.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button