HoofdnieuwsRegionaal

Doarp Ie lanceert nieuwe website

EE – Voorzitter Hans Kroodsma opende op vrijdagavond de jaarlijkse ledenvergadering van dorpsbelangen te Ee in de grote zaal van dorpshuis “De Jister” te Ee. Een speciaal woord van welkom voor de politiek (FNP) uit Dokkum.

Na het doornemen van de vaste agendapunten werden Klaas en Jacob de Jong gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs van een grote duivenvlucht afgelopen zomer. Van de meer dan 6000 duiven kwam die van de Jong sr. en jr. als eerste thuis. Een unieke prestatie. Het dorpsfeest gaat gehouden worden van 19 tm 22 juni 2013.

Kroodsma kwam deze avond met een tal van positieve speerpunten voor het doarp Ie. “De wrald hat een neie paus, mar Ie kryget een eigen Flaakspaad” Op de oostzijde van Ee nabij het Stienfek komt een heus “Flaakspaad”. Een mooie wandelgelegenheid om het dorp d.m.v. een pad van beton door de Iester natuur. Het dorp Ee is verbonden met vlas. In Ee staat namelijk nog het enige vlasbewerking museum van Dongeradeel.  Staatsbosbeheer en de gemeente verlenen hierin hun medewerking. Het geheel wordt financieel mogelijk gemaakt door de NAM.

Nadat diverse commissies het woord hadden gekregen werd het nieuwe logo van Ee door Emko Vis gepresenteerd. Jelmer Kok, voorzitter van de groep D.O.M. (Dorpen Ontwikkeling Maatschappij) in Ee verzocht de mensen die in de beschermde kom van het dorp wonen, hun verbeteringen van de woning, aan de D.O.M. commissie door te geven. De gemeente en de provincie hebben een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de beschermde dorpsgezichten in een viertal dorpen in Dongeradeel een “boost” te geven. Een geweldig initiatief om de beschermde dorpsgezichten in tact te houden.

Jelte en Ytzen Westra kregen het woord namens de website/Iester Nijs commissie. De verouderde website was aan een “nieuw jasje” toe. Met een geheel nieuwe stijl werd de nieuwe website van www.dorpee.nl gepresenteerd. Ook het bekende Iester Nijs, dat elk jaargetijde uitkomt, valt vanaf de eerste week van april in full colour bij iedereen op de deurmat.

Al met al een fijne vergadering waarin de “leefbaarheid in de dorpen” centraal stond. Kroodsma bedankte de aanwezigen, waaronder ook veel jongeren, voor de leerzame avond.

© Foto: FotoBuKro.nl

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button