HoofdnieuwsRegionaal

Dodenherdenking Soensterdijk weer met publiek

KOLLUMERPOMP – Na twee jaar een sobere plechtigheid met een minimaal aantal aanwezigen konden we dit jaar weer met zijn allen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers. Bij het verzetsmonument op de Soensterdijk bij Kollumerpomp was woensdagavond 4 mei de jaarlijkse Dodenherdenking.

Na de stille tocht naar het verzetsmonument speelde Brassband Wilhelmina uit Kollum een aantal toepasselijke liederen, waarna wethouder Jelle Boerema een korte toespraak hield. Tim Weening, van CBS De Wegwijzer uit Kollumerpomp las een gedicht voor.

Na de twee minuten stilte werd de ‘Taptoe Infanterie’ gespeeld door Heine Adema en werden aansluitend twee coupletten van het Wilhelmus gespeeld. Hierna waren de kransleggingen door: wethouder Jelle Boerema, Stichting ‘Friesland Comité 1940-1945’, Koninklijke Marine, familieleden van mensen in het verzet 1940-1945, Dorps Belang Kollumerpomp, Oranjecomité Kollum, Vereniging Plaatselijk Belang Kollum met leerlingen van de basisscholen uit Kollum. Leerlingen van Basisschool De Wegwijzer legden een bloemstuk en de
“Stenen van het levenslicht”. Ten slotte kon iedereen persoonlijk bloemen leggen bij het monument.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button