HoofdnieuwsRegionaal

Dokkumer studenten brengen een lach op het gezicht van ouderen

KOLLUM – ‘’Wie is er de afgelopen maand bij zijn of haar pake of beppe geweest? Wie is er de afgelopen week bij zijn pake en beppe geweest? Wie heeft er afgelopen week met pake of beppe gebeld?’’ Zo begon een aantal weken geleden docent Petra Kazimier haar lessen voor het project ‘The Christmas Tour.’ Het werd erg snel duidelijk dat veel studenten niet elke week contact hebben met zijn of haar pake of beppe. Tijd om in actie te komen!

Kerst is een tijd voor samenzijn maar helaas is dit niet voor iedere cliënt vanzelfsprekend. De studenten willen warmte, saamhorigheid en gezelligheid brengen bij de ouderen. Daarom hebben zij de afgelopen weken zangles gehad van zangdocent Hinke Jelsma. In de eerste weken verliep dit nog stroef maar het is Hinke gelukt om in een paar weken een echt koor te vormen met dertig studenten van de opleiding Maatschappelijk Verzorgende-IG van ROC Friese Poort uit Dokkum.

Op vrijdag 20 december bezochten de studenten per bus verschillende instellingen in de regio om de bewoners blij te maken met kerstzang, zo ook Meckama State in Kollum. Het repertoire liep van klassiekers als ‘midden in de winternacht’ tot aan een kerstlied van Miss Montreal ‘Being alone at Christmas Time.’ De bewoners genoten zichtbaar en velen zongen uit volle borst mee.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button